13.06.2013 14:38

Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Uģis Mitrevics (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

13. jūnijā jaunā deputātu sasaukuma Siguldas novada domes sēdē, kurā piedalījās visi 15 novada domes deputāti, par Siguldas mēru vienbalsīgi ievēlēja Uģi Mitrevicu ("Reģionu alianse"). Tikmēr viena deputāte no mandāta atteikusies.

Pievienota pēdējā rindkopa.

Uģis Mitrevics, atklājot jaunā sasaukuma pirmo domes sēdi, atzina: "Man ir liels prieks, ka iedzīvotāji domē ievēlējuši 15 deputātus, no kuriem lielākā daļa ir iepriekšējā sasaukuma deputāti, kas pauž vēlētāju uzticību, novērtējumu par paveikto, un pieci jauni deputāti, kuri ļaus paraudzīties uz norisēm novadā caur citiem redzeslokiem. Jau otro reizi Siguldas novada domes deputāti ir lēmuši strādāt vienotā koalīcijā – tas nozīmē, ka deputāti pieņems lēmumus un balsos tikai pēc savas pārliecības, nodrošinot kvalitatīvu, pārdomātu balsojumu, darot to iedzīvotāju vislabākajās interesēs."


Par priekšsēdētāja vietnieku sociālajos jautājumos ievēlēts Jānis Zilvers, savukārt par priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un sporta jautājumos ievēlēta līdzšinējā deputāte un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece izglītības darbā Līga Sausiņa. "Analizējot četros gados paveikto, sapratu, ka ir jāstiprina domes vadības kapacitāte, lai vēl vairāk paveiktu katrā nozarē un pašvaldības kompetences jomās. Tādēļ tika pieņemts lēmums par diviem priekšsēdētāja vietniekiem. Tāpat, lai uzlabotu pašvaldības darbu, nelielas izmaiņas tiks veiktas arī pašvaldības struktūrā, kam par pamatu ir izvērtējums par pašvaldības īstenojamajām funkcijām, pakalpojumiem, kurus varam veikt vēl labāk ar citu jaudu," stāsta domes priekšsēdētājs U. Mitrevics.

Sēdē tika apstiprināts arī Siguldas novada pašvaldības nolikums un četru domes komiteju sastāvs.

Jau ziņots, ka Siguldas novada domē pašvaldību vēlēšanās 2013. gada 1. jūnijā piedalījās 6338 iedzīvotāji jeb 45,69 % balsstiesīgo. Derīgo vēlēšanu aplokšņu kopskaits – 6329, no kurām procentuāli partijas saņēmušas šādu vēlētāju atbalstu: par partiju "Vienotība" nobalsoja 3,11 %; par "Reformu partija" – 1,69 %; par politisko partiju "Reģionu alianse" nobalsoja 75,51 %; par "Zaļo un zemnieku savienību", Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" – 18,39 %.

Siguldas novada domē jaunievēlēti deputāti: Ņina Balode ("Reģionu alianse"), Ēriks Čoders ("Zaļo un zemnieku savienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Dainis Dukurs, Jānis Lazdāns, Ilmārs Lipskis (visi – "Reģionu alianse"), Māris Malcenieks ("Zaļo un zemnieku savienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Uģis Mitrevics, Indra Ozoliņa, Ināra Paegle, Līga Sausiņa, Jānis Strautmanis, Eva Viļķina (visi – "Reģionu alianse"), Jānis Zilvers ("Zaļo un zemnieku savienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Mārtiņš Zīverts, Guntars Zvejnieks (abi – "Reģionu alianse").

Sēdes laikā līdzšinējā deputāte Jolanta Borīte ("Reģionu alianse"), kura domē ievēlēta atkārtoti, iesniedza iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, līdz ar to saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem deputāta amatā tika apstiprināts Ilmārs Lipskis, kurš bija nākamais vēlētāju uzticību ieguvušais deputāta kandidāts no "Reģionu alianses", raksta LETA.