06.06.2013 14:12

G. Truksni Jūrmalas mēra krēslā gatava atbalstīt partija "Tev, Jūrmalai!"

Autors  www.nra.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bijušais un, iespējams, esošais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Bijušais un, iespējams, esošais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. www.kasjauns.lv

Jūrmalas pilsētas domē ievēlētie deputāti no "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) noslēguši sadarbības līgumu ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai!".

Sadarbības līgums paredz veidot kopīgu koalīciju un atbalstīt mēra amatā ZZS līderi Jūrmalā – Gati Truksni. Tāpat tajā rakstīts, ka abi spēki veido kopīgu bloku darbam Jūrmalas domē ar mērķi pēc iespējas sekmīgāk izpildīt savas priekšvēlēšanu programmu nostādnes un nodrošināt Jūrmalas pilsētas stabilu attīstību, ilgtspējīgu izaugsmi un iedzīvotāju interešu aizsardzību, nodrošinot efektīvu un profesionālu Jūrmalas domes darbu, kā arī atbalstot G. Truksni Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

Par ZZS nobalsojuši 35,85 % no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām. Partija "Tev, Jūrmalai!" šajās vēlēšanās ieguvusi 8,68 % vēlētāju balsu, un no tās saraksta ievēlēti pašreizējās domes koalīcijas deputāts Arnis Ābelīte un Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš.

Tādējādi ZZS un "Tev, Jūrmalai!" kopīgiem spēkiem veidos vairākuma koalīciju, apvienojot deviņus no 15 deputātiem. G. Truksnis gan iepriekš uzsvēris, ka aicinās komandā visus, kas vēlas strādāt Jūrmalas labā. "Vēlēšanu rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vēlas stabilitāti, tāpēc ir jābeidz dalīšanās, strīdēšanās un ņemšanās," sacīja ZZS līderis.

Jūrmalas pilsētas domes pašreizējais priekšsēdētājs Juris Visockis no "Vienotība" iepriekš neizslēdza iespēju, ka kopā ar visām pārējām domē iekļuvušajām partijām varētu veidot kopīgu koalīciju, kas ļautu apiet ZZS uzvaru vēlēšanās un izvairīties no G. Trukšņa atgriešanās mēra amatā. Iepriekšējā sasaukuma domes deputāti tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām nolēma G. Truksni gāzt no amata, pārmetot viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Viņa vietā tika iecelts J. Visockis.