28.05.2013 11:35

Stopiņu vietvaras labais darbs – jauns bērnudārzs, par pārējo aizmirsts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Uzbūvēts jauns bērnudārzs, manuprāt, to varēja būvēt kādā no citiem ciematiem, kur pēdējo gadu laikā palielinājies iedzīvotāju skaits, nevis blakus esošajam," pie pozitīvi vērtējamā no pašvaldības paveiktā piebilst kāds stopiņietis. "Uzbūvēts jauns bērnudārzs, manuprāt, to varēja būvēt kādā no citiem ciematiem, kur pēdējo gadu laikā palielinājies iedzīvotāju skaits, nevis blakus esošajam," pie pozitīvi vērtējamā no pašvaldības paveiktā piebilst kāds stopiņietis. Krišjānis Grantiņš

Tā liekas, apskatot stopiņiešu vērtējumu par pašvaldības paveikto pēdējo četru gadu laikā.

Jau vēstījām, ka nule kā noslēgusies ziņu portāla www.lsm.lv veiktā iedzīvotāju aptauja "Cik laba ir tava pašvaldība?". Vietnē izveidotajā anketā katrs varēja pastāstīt, kas labs vai slikts noticis pašvaldībā pēdējo četru gadu laikā. Daļa teiktā anonīmi atspoguļojusies Latvijas kartē, daļa informācijas pieejama tikai pašiem lietotājiem turpmāku stāstu veidošanai.

Kā pozitīvās lietas un notikumi Stopiņu novadā tiek minēts regulārs atbalsts sportam un fiziskajām aktivitātēm, rīkotie novada svētki, tiek piešķirti pabalsti maznodrošinātajiem, remontēta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma, labiekārtota vide, uzlabota infrastruktūra novada skolām, par ES naudu modernizēta komunālā saimniecība, paplašināta dienas centru darbība, kā arī ir sakopta ezermala Ulbrokā, uzbūvēts jauns tirgus placis, ieviesta āra trenažieru zāle. Novadam par godu tika pīta liela tautiska josta. Vislielāko atzinību no pašvaldības paveiktā izpelnījies pērn Ulbrokā atklātais jaunais bērnudārzs, ko daži iedzīvotāji novērtējuši kā vienīgo pozitīvo darbu. Tikmēr cits norāda, ka vienīgais labums esot gaidāmās novada domes vēlēšanas.

Savukārt no negatīvā tiek minēts, ka "novada vadība regulāri rīko dažādus masu pasākumus, kuru laikā sevi regulāri reklamē un slavē, bet, skatoties uz infrastruktūru, tā ir zem katras kritikas, privātmāju ciemati maksā lielus īpašumu nodokļus, bet atgriezeniskās saites nav. Ceļi šajos ciematos arī zem jebkuras kritikas, apgaismojuma nav. Pagasts vadās pēc principa, kas ietekmīgāks, dzīvo uz attiecīgas ielas, tam arī pirmajam tiek (Kadiķu iela, Garā iela, Cepļa iela)".

"Novads ir diezgan nolaists. "Rīgas Apriņķa Avīzē" lasīju, ka Stopiņiem ir lieli mīnusi naudas ziņā. Kamēr citiem Pierīgas novadiem ir uzkrājumi pat 2 miljonu latu apmērā, tad Stopiņiem ir gandrīz -800 000 tūkstoši latu. Kur tā nauda palikusi – nezinu. Uzlabojies nav nekas. Diezgan svarīgas nozīmes ceļš Ulbroka-Saurieši ir katastrofāls," raksta cits aptaujas dalībnieks.

Kāds izsakās līdzīgi: "Visā visumā pagasts ir diezgan nolaists. Pabraukājiet pa pašvaldības ceļiem – tie ir vienkārši drausmīgi! Pa piemēru varu minēt Dreiliņos aiz "Depo". Kaut NĪ nodokli maksā vairākus simtus gadā, jēga tam nav nekāda. Visa nauda kaut kur aizplūst. Liekas, ka neviens Eiropas projekts arī nav realizēts. Būtu to pašu centrālo kanalizāciju ciematos izveidojuši, kaut vai savienojuši Ulbrokas gājēju/veloceliņu un Deglava ielas veloceliņu. Darbu daudz, bet dome stagnē, ko viņi tur domē dara – NEZINU!"

Vēl cits norāda, ka "dažas amatpersonas izturas neprofesionāli un agresīvi", bet vienam aptaujas dalībniekam šķiet, ka "pašvaldības policijas darbinieku skaits, kas tuvojas 20, ir pārāk uzblīdis, citos, lielākos novados ar dzērājiem tiek galā pāris cilvēki, neredzu iemeslu algot tik daudz cilvēku. Tāpat nekas netiek darīts ceļa posma Ulbroka-Saurieši sakārtošanā, arī gājēju celiņa izveidē uz Ulbrokas vidusskolu. Nav saprotams arī tas, kādēļ mājaslapā redzamajos domes sēžu protokolos pieņemtie lēmumi tiek atainoti bez personu datiem un adresēm, vai tādējādi netiek pārkāpts kāds normatīvais akts par informācijas atklātību?".

Un visbeidzot, divi stopiņieši norāda, ka novadā ir neefektīva sociālā palīdzība (neveicina nodarbinātību), necaurskatāmas komunālo pakalpojumu cenas, vāja iedzīvotāju līdzdalība problēmu risināšanā un lēmumu pieņemšanā, nepietiekama pašvaldības ceļu un iekšpagalmu labošana, kā arī nav salaboti iekšpagalmi, un, "ja lijis lietus vai kusis sniegs, kāpjot mašīnā slapjš ir līdz potītei".

Iepriekš:
Ķekaviešu prieks – aukļu dienests, sāpe – ceļi un sarežģītā birokrātija