22.05.2013 08:43

Mārupieši beidzot tiks pie normāli izbraucama ceļa

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pavasaris ir atnācis ar labām ziņām mārupiešiem, jo Satiksmes ministrija atradusi nepieciešamo finansējumu, lai šogad veiktu autoceļa P132 virskārtas seguma atjaunošanu.

Mārupes novada dome vairākkārt vērsusies Satiksmes ministrijā ar prasību rast iespēju salabot valsts reģionālo autoceļu P132 Mārupe–Jaunmārupe, kas jau ilgstoši ir ļoti sliktā stāvoklī. Ekonomiskās krīzes apstākļos ceļu nozarei piešķirtā nepietiekamā valsts budžeta finansējuma dēļ VAS "Latvijas ceļi" nav bijusi iespēja īstenot jau izstrādāto autoceļa rekonstrukcijas projektu.

Ņemot vērā autoceļa patiešām kritisko stāvokli un domes neatlaidīgu šī jautājuma aktualizēšanu, Satiksmes ministrija beidzot pieņēmusi lēmumu šogad veikt ceļa P132 virskārtas seguma atjaunošanu posmā no 3,26 līdz 9,69 kilometram (no Daugavas ielas un Mārupītes gatves krustojuma līdz Jaunmārupes viaduktam).

Patlaban līdz maija beigām, lai uzlabotu braukšanas apstākļus šajā posmā, tiks pabeigts bedru remonts. Apzinoties, ka pilnīgai autoceļa sakārtošanai būtu nepieciešama ne tikai seguma virskārtas atjaunošana, bet arī kapitāla rekonstrukcija, Satiksmes ministrija ir iekļāvusi autoceļu prioritāri sakārtojamo ceļu sarakstā. Precīzs rekonstrukcijas sākšanas termiņš varētu tapt zināms pēc Eiropas Savienības jaunā plānošanas perioda 2014.–2020. gadam vadlīniju pieņemšanas.

Atjaunojamais ceļa posms iezīmēts ar zaļu.Atjaunojamais ceļa posms iezīmēts ar zaļu.