10.05.2013 19:11

Ropažos darbību sākuši divi multifunkcionālie centri

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos darbību sākuši divi multifunkcionālie centri www.ropazi.lv

8. maijā Silakrogā, Priedes ielā 5-1, tika tika atklāts multifunkcionālais centrs, kura vadītāja ir Daiga Jokste.

 

Siltā un saulainā dienā Silakrogā notika atklāšanas pasākums, kuru vadīja Mazā raganiņa. Sveikt ieradās Ropažu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Ropažu novada pašvaldību pārstāvēja Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sanita Megere-Klevniska, sveica arī Sociālā centra vadītāja Sarmīte Cibuļska un deputāti Ivars Gailītis un Lija Lidija Batarevska.

Visi klātesošie tika laipni aicināti apskatīt Multifunkcionālā centra telpas – gaišas, mājīgas un gatavas sagaidīt apmeklētājus. Par godu atvēršanai gaisā tika palaisti baloni ar laba vēlējumiem, lai ikviens labais vārds un vēlējums piepildās un rada pozitīvu auru visā centrā un arī cilvēkos.

Centrs strādā katru pirmdienu, trešdienu un piektdienu no pulksten 11 līdz 19, sīkāka informācija par pakalpojumiem pieejama Silakroga Multifunkcionālajā centrā un drīzumā arī pašvaldības vietnē www.ropazi.lv.

Otrs pašvaldības multifunkcionālais centrs tika atklāts 8. maijā Tumšupē "Zītari 5–1". Centros ir pieejami Ropažu novada bibliotēkas pakalpojumi un internets. Tajos tiks organizēti dažādi izglītojoši un brīvā laika pavadīšanas pasākumi dažādām vecuma grupām. Tāpat tur būs iespēja konsultēties ar dažādiem pašvaldības speciālistiem, lai noskaidrotu sev interesējošus jautājumus, – pašvaldības policijas pārstāvjiem, juristiem, sociālā dienesta darbiniekiem, psihologiem un citiem, informē pašvaldība.

Tumšupē līdz šim nebija atbilstoši iekārtotu telpu, kur varētu sniegt kvalitatīvus sociālos pakalpojumus, kaut gan 24 % Tumšupes iedzīvotāju ir sociālā dienesta klienti – maznodrošinātas un trūcīgas personas, daudzbērnu ģimenes, pensijas vecuma personas, personas ar invaliditāti un citi.

Līdzīga situācija bija arī Silakrogā, un iespējas saņemt sociālā dienesta pakalpojumus līdz šim bijušas pārāk tālu no iedzīvotāju dzīvesvietām. Tajā pašā laikā Silakroga multifunkcionālā dienas centra klientu loks varētu nebūt tikai sociālā dienesta klienti, bet daudz plašākas iedzīvotāju grupas. Piemēram, vietējā biedrība "Cits Silakrogs" izteikusi interesi par iespējām izmantot telpas.