24.04.2013 07:27

FOTO: Vairākas Siguļu ielas pārņēmis Gaujas ūdens

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairākas Carnikavas novada Siguļu ielas pārņēmis ūdens. Citas var izbrist, ja vien kājās ir gumijas zābaki, bet citviet pat tie neļauj pārvietoties, jo ūdens ir pārāk dziļš. Vairākas Carnikavas novada Siguļu ielas pārņēmis ūdens. Citas var izbrist, ja vien kājās ir gumijas zābaki, bet citviet pat tie neļauj pārvietoties, jo ūdens ir pārāk dziļš. Krišjānis Grantiņš

Lai gan ūdens savā varā tur vairākas Gaujai tuvākās Siguļu ielas Carnikavā, citviet novadā pagaidām viss mierīgi. Tiesa gan, operatīvie dienesti neatslābst, sekojot līdzi notikumiem Strenčos un Valmierā.

Mērierīce pie dzelzceļa tilta pār Gauju 23. aprīļa pēcpusdienā rādīja aptuveni 1,9 metrus, un, kā norāda pašvaldības izpilddirektors Imants Pastors, situācija nav kritiska, taču bažas rada situācija Gaujā pie Valmieras, jo pastāv risks, ka tas radīs problēmas arī carnikaviešiem. Taču pagaidām ūdens "paviesojies" Siguļos. Dzirnupes iela, kas ir lielākā no tām, ir izbraucama ar apvidus automašīnām, bet dažās mazajās ieliņās ūdens ir vairākus desmitus centimetru, tādēļ ar parastiem gumijas zābakiem tās ir neizbrienamas, pārliecinājās portāls "Apriņķis.lv".

Ja no ziemeļiem nākošie Gaujas ūdeņi appludinās vēl vairāk teritorijas, pašvaldībā jau ir skaidrs rīcības plāns. "Iedzīvotāji regulāri tiek informēti par situāciju, un lūgumi pēc palīdzības nav saņemti. Savukārt Siguļos ir uzstādītas ceļazīmes, kurās norādīts apbraucamais ceļš. Arī dienesti ir gatavi," teic I. Pastors. Vajadzības gadījumā talkā nākšot ne tikai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, bet arī karavīri. Ūdens atvairīšanai sagatavoti aptuveni 1500 smilšu maisi.

Teritoriju aplūšanai ir vairāki iemesli: gan gruntsūdeņu augstais līmenis visā novada teritorijā, gan ziemeļrietumu vēja ietekme no jūras, kas dažkārt diennakts laikā palielina Gaujas līmeni par vienu metru.

"Apzinoties novada īpatnības, ka gandrīz katru gadu vairākkārt, piemēram, šogad divreiz, aplūst atsevišķas Gaujai piegulošās teritorijas, Carnikavas novada dome realizē Plūdu risku novēršanas pasākumu projektu, kura uzdevums ir esošā aizsargdambja rekonstrukcija un jauna būvniecība," informē pašvaldības izpilddirektors.