06.04.2013 17:30

Salaspilī plānoti nozīmīgi ielu remontdarbi

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. foto.delfi.lv

Katru pavasari Salaspils novadā notiek ielu asfaltbetona seguma remontdarbi.

Pavasarī
Arī šis gads nebūs izņēmums, tomēr atšķirībā no citiem gadiem vairāku ielu seguma atjaunošana nenotiks vis bedrīšu remonta programmas ietvaros, bet tiks veikta kapitāli, uzklājot jauno segumu visā ielas platumā, nomainot aku vākus un nepieciešamības gadījuma arī bortakmeņus. Aprīlī un maijā paredzēts šādi atjaunot Enerģētiķu ielu un Meža ielu. Finansējums šiem darbiem ir iekļauts 2013. gada budžetā.

Gada sākumā pēc budžeta apstiprināšanas tika sagatavota remonta dokumentācija un Ekonomiskās un teritoriālās komitejas 20. februāra un 6. marta sēdēs akceptētas remontu specifikācijas, pieņemti lēmumi par iepirkumu izsludināšanu remontdarbu veikšanai. Enerģētiķu ielā darba apjomos ir iekļauta jauna seguma uzklāšana posmā no Inženieru ielas līdz Nometņu ielai, bortakmeņu nomaiņa vietās, kurās tie ir vecāki par 20 gadiem, bruģētā trotuāra izbūve pāra numuru ēku pusē, liekās zemes noņemšana no zālājiem, aku vāku līmeņošana, lietusūdens gūliju nomaiņa. Šī remonta gaitā ielas un trotuāra platuma izmaiņas nav paredzētas.

Nepāra numuru ēku pusē paredzēts izgatavot tehnisko projektu veloceliņa izbūvei un trotuāra pārbūvei (paplašināšanai līdz 3 metriem) 2014. gadā. Meža ielā jauns asfaltbetona segums tiks mainīts posmā no Rīgas ielas līdz pirmsskolas izglītības iestādei "Atvasīte", un darbu veidi ir līdzīgi, vienīgi ielā nebūs bortakmeņu nomaiņas, jo to ielā nav, toties paredzēts nomaļu remonts pieberot šķembu maisījumu. Tāpat paredzēts nozāģēt sešus kokus (divas papeles un četri bērzi), kuri apdraud kustības drošību.

Jautājums par trūkstošā trotuāra posmu izbūvi tiek risināts sarunās ar institūtu "Silava", uz kā zemes atrodas žogs, kas traucē trotuāru izbūvēt. Pozitīva risinājuma gadījumā ķersimies arī pie šī trotuāra posma izbūves.

Vasarā
Bedrīšu remonta programmas ietvaros atbilstoši ieplānotajam tiks uzklāts asfalta segums J. Mazzālīša ielas posmā no Budeskalnu ielas līdz Brīvlaukiem, kā arī noasfaltēts autobusa galapunkts pie d/k "Cekule". Cita projekta ietvaros pašvaldība finansēs asfalta seguma atjaunošanu 300 m garā Miera ielas posmā, sākot no Rīgas ielas, pēc pašvaldības SIA "Valgums - S" veiktās jaunu komunikāciju izbūves.

Ja līdz vasaras beigām tiks apstiprināta Salaspils novada Teritorijas plānojuma 2013.–2025. gadam gala redakcija, no asfaltbedrīšu remonta programmas līdzekļiem veiksim arī daudzdzīvokļu māju pagalmu brauktuvju remontu atbilstoši Teritorijas plānojumā iekļautajai shēmai. Arī šogad turpināsim šķemboto ielu un ceļu virsmas atjaunošanas darbus saimnieciskā kārtā.

Rudenī
2013. gada ielu remontdarbi noslēgsies ar lielāko šī gada darbu – ceļa C31 rekonstrukciju. Rekonstrukcijas rezultātā (plānotais būvdarbu laiks no jūlija līdz septembrim, šobrīd tiek izstrādāts projekts un sakārtotas zemes īpašuma tiesības) pašreizējā gājēju taciņa no Nometņu ielas līdz dzelzceļa stacijai "Dole" pārtaps par ielu ar 6 m platu brauktuvi, bruģētu 3 m platu gājēju trotuāru ar veloceliņu. Rekonstrukcijas ietvaros tiks nomainīti esošie apgaismes stabi un ielas galā pie dzelzceļa stacijas izveidots automašīnu stāvlaukums. Pirms ziemas iestāšanās tradicionāli veiksim pēdējos bedrīšu remontus uz asfaltētajām ielām.

Sagatavoja Mihails Rogals, Ekonomiskās un teritoriālās attīstības komitejas priekšsēdētājs