16.03.2013 19:49

Ropažu novadā plāno iegādāties pārvietojamu skatuvi

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Apstiprināts projekts par mobilas, daudzfunkcionālas skatuves iegādi Ropažu novadā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu koncertu un teātra iestudējumu skatīšanos, kā arī lai īstenotu novatoriskas kultūridejas Ropažu novadā un varētu rīkot deju festivālus jauniešiem, kur skatuve ir zāles vai stadiona centrā, senās mūzikas koncertu viduslaiku pilsdrupās, Ropažu novada Kultūras atbalsta fonds plāno iegādāties mobilu, pārvietojamu, saliekamu, vairāku moduļu skatuves podestu ar vieglu un ātru uzstādīšanu, kas nodrošinās augstāko kvalitāti, kā arī dos iespēju deju, koru, solo un ansambļu koncertu un teātra izrāžu norises nodrošināt jebkurā vietā Ropažu novadā.

Realizējot projektu, tiks iegādāts skatuves podests, kas sastāvēs no 12 savstarpēji savienojamām mitrumizturīga finiera plakņu daļām, kuru slodze nav mazāka par 750 kilogramiem uz kvadrātmetru, tostarp profila kājām, podestu savstarpējo plakņu stiprinājumiem, podestu kāju savstarpējās savilces un pakāpieniem, lai uz skatuves varētu ērti uzkāpt seniori un bērni.

Projektu paredzēts realizēt līdz 1. augustam, un tā kopējās izmaksas ir 4373 lati, no kā 437 lati ir Ropažu novada pašvaldības finansējums, bet pārējais – Eiropas Savienības līdzfinansējums.

Projekts apstiprināts nodibinājuma "Ropažu novada Kultūras atbalsta fonds" sagatavotajā un Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atklātā projektu konkursā iesniegtajā projektā "Skatuve ikvienam".