28.11.2012 12:24

Olainē iepirkumos uzkrītoši uzvar divas firmas

Autors  Diena.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Arī Olaines estrādi būvējis Nikolaja Strukova uzņēmums SIA "Agrosēta". Arī Olaines estrādi būvējis Nikolaja Strukova uzņēmums SIA "Agrosēta". www.diena.lv

Uzkrītoši bieži lielākajos pašvaldības iepirkumos, kas saistīti ar būvniecību, jau ilgu laiku uzvar Olaines novadā reģistrētā SIA "Agrosēta".

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja datiem, šī firma uzvarējusi tikai un vienīgi Olaines pašvaldības iepirkumu konkursos. Pēc publiski pieejamajiem datiem, pēdējos gados uzņēmums ieguvis vismaz 18 dažādus pašvaldības pasūtījumus par kopējo summu aptuveni 2,5 miljoni latu, tostarp arī jauno estrādi būvējusi šī firma. Tās vadītājs Nikolajs Strukovs panākumus skaidro ar prasmi noteikt pareizo cenu. Tehnika un darbinieki ir vietējie – tā ietaupot uz ceļa un uzturēšanās izdevumiem.

Vēl viens iepirkumu favorīts ir SIA "Ražojošā komerciālā firma "Elekoms"", kas ieguvusi vismaz 20 pašvaldības pasūtījumus. Arī šī firma reģistrēta Olaines novadā, un tā pārsvarā veikusi ar elektromontāžu saistītus darbus. Kopējā summa gan bijusi stipri pieticīgāka, sasniedzot aptuveni 120 000 latu. Firmas valdes priekšsēdētājs Māris Lamberts bijis Olaines pilsētas pašvaldības deputāts vairākos sasaukumos, līdz 2009. gadam arī pilsētas būvvaldes vadītāja vietnieks. Ziedojis LSDSP 500 latus.

Pašvaldības iepirkumu komisijas vadītājs ir Andris Bergs, kurš šajā sasaukumā tika ievēlēts no LSDSP saraksta, bet nolicis deputāta mandātu, lai kļūtu par novada izpilddirektoru. Visai turīgais kungs zeķē uzkrājis 15 000 eiro un ļoti rūpējas par bērniem – pēdējos divos gados savu bērnu mātei uzturlīdzekļos kopā pārskaitījis 50 000 latu. Pats apgalvo, ka bagātību esot nopelnījis dividendēs no sev piederoša uzņēmuma.

Lasiet vēl: "Olainfarm" pazīst pat Papua-Jaungvinejā, Olaines mērs amatā turas jau demit gadus.