16.11.2012 07:24

Siguldas kultūras sirdi beidzot ārstēs

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raugoties uz jaunā Siguldas Kultūras centra galveno ēku Siguldas pilsētas kultūras namu, paveras drūms skats, taču centra vadītāja sola, ka rekonstrukcijas laiks tuvojas. Raugoties uz jaunā Siguldas Kultūras centra galveno ēku Siguldas pilsētas kultūras namu, paveras drūms skats, taču centra vadītāja sola, ka rekonstrukcijas laiks tuvojas. Krišjānis Grantiņš

Nule izveidotā Siguldas novada Kultūras centra kodola, pilsētas kultūras nama, paplukušais ārējais izskats piedzīvos pārmaiņas.

"Gadu mijā jau zināsim, kāds būs tā jaunais vizuālais tēls," sola Kultūras centra direktore Arisa Pastuhova.

Jaunieceltā direktore pagaidām nevēlas atklāt konkrētas aprises, kādas kultūras nams iegūs nākotnē. "Negribētos ar šo informāciju operēt, pirms neesam iekšēji vienojušies, kā kultūras nams mainīsies. Viedokļi par to ir dažādi." Lai atrastu labāko variantu, pašlaik notiek telpu inventarizācija, norit diskusijas. "Tas ir kompleksi risināms jautājums. Nebūtu racionāli šobrīd tērēt naudu un remontēt atsevišķas telpas, ja nezinām, kāda būs nama tālākā attīstība."

Līdz decembrim, strādājot kopā ar pašvaldības Attīstības pārvaldes Īpašumu nodaļu, paredzēts izstrādāt ēkas attīstības plānu turpmākajiem gadiem. Tad tikšot aprēķinātas arī rekonstrukcijas izmaksas. Taču jau šobrīd esot skaidrs, ka nams būs pilsētas sirds – vieta, kur baudīt kultūru un mākslu, vairs neskurinoties par drūmajām sienām. "Skaista ēka ar plašu kolektīvu piedāvājumu. Gaiša vieta, kur telpas atradīs radošie, un vieta, kur pulcēties un uzkavēties skatītājiem," nākotni ieskicē A. Pastuhova. Līdz šim veikts remonts kultūras nama iekštelpās – izremontēta mazā zāle pirmajā stāvā, nelielas pārmaiņas piedzīvojis foajē.

Savukārt Siguldas iedzīvotāji labprāt dalījās domās par to, kādu vēlētos redzēt kultūras nama vizuālo tēlu. Elīna, kura Siguldā dzīvo tikai nedēļu, "Rīgas Apriņķa Avīzei" atzina, ka kultūras nama pasākumus vēl nav apmeklējusi, taču uzskata, ka ēkai vizuāli uzlabojumi ir vajadzīgi: "Tagad cilvēkus piesaista modernas stiklotas ēkas, pat krāsainas. Galvenais, lai nebūtu smagnējs padomju laika klucis."

Siguldiete Enija kultūras namu apmeklē kopā ar bērniem. "Regulāri ejam uz bērnu teātra izrādēm. Kultūras nama dzīve ir aktīva, taču ēku gan vajadzētu atjaunot. Siguldas pilsētas kultūras nama deju kolektīva "Sidrabdancis" vadītāja Dagnija Liepiņa pauž, ka nams kā iestāde noteikti ir atbilstošs vadošā kultūras centra lomai. "Te notiek aktīva kultūras dzīve, darbojas visvairāk deju kolektīvu."

Siguldiete Teika savukārt atzīst, ka kultūras namu apmeklē visai reti. "Paši esam no laukiem, mums ir savs Siguldas pagasta kultūras nams, par kuru cīnīties." Sieviete teic, ka vairāk labu kultūras pasākumu notiekot tieši pilsētas kultūras namā. "Gribētos tomēr, lai turpmāk nav tā, ka visu krējumu nosmeļ tikai pilsētnieki."

Iepriekš:

Siguldā kultūru "ieliek rāmjos"

Teika kopā ar meitu Lindu uz Siguldas pilsētas kultūras namu dodas, kad amatierteātra izrādēs piedalās ome. Teika kopā ar meitu Lindu uz Siguldas pilsētas kultūras namu dodas, kad amatierteātra izrādēs piedalās ome. "Kultūras nams vizuāli izskatās tāpat kā manā jaunībā. Uzlabojumi prasītos."