02.11.2012 12:17

“Ja mēs dzīvotu viduslaikos, šodien mani sadedzinātu pilsētas centrā”

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kā stāsta Ē. Laime-Babris, sanākšana līdzinājusies linča tiesai, jo viņš atļāvies paust savu viedokli. Kā stāsta Ē. Laime-Babris, sanākšana līdzinājusies linča tiesai, jo viņš atļāvies paust savu viedokli. Krišjānis Grantiņš

Ēriks-Laime Babris uzskata – diskusija par ēdināšanas kvalitāti un dārdzību Baldones bērnudārzā "Vāverīte" nenotiek pēc būtības.

"Jautājums par cenu un kvalitāti netika skatīts. Ceturtdien sarīkotajā diskusijā skatīts individuāls jautājums par vienu publikāciju plašsaziņas līdzekļos – "Rīgas Apriņķa Avīzē" un portālā "Apriņķis.lv". Mēģinājām runāt par būtību, bet visu laiku atgriezāmies pie tā, kā es esmu atļāvies runāt ar plašsaziņas līdzekļiem. Viss gāja uz to, ka ar šīm aktivitātēm nezināmu iemeslu dēļ cenšos sev nodrošināt publicitāti."

Kā stāsta Ē. Laime-Babris, sanākšana līdzinājusies linča tiesai, jo viņš atļāvies paust savu viedokli. "Bija vairāki mēģinājumi atgriezties pie pamatjautājuma un vecāki arī teica – mums neinteresē Ēriks un [domes priekšsēdētāja Putniņa] Karina, mēs gribam runāt par cenu. Runa nav par mani, manu bērnu un publikāciju. Ja mēs dzīvotu viduslaikos, šodien mani sadedzinātu pilsētas centrā," pēc ceturtdienas kaislīgajām sarunām bērnudārzā pārliecināts Ē. Laime-Babris.

"Plaši tika runāts par to, kā gan noteikt kvalitāti, kas galvenokārt aprobežojās ar ieteikumiem – vajag pašiem bērnudārza ēdienu pagaršot. Tomēr ir arī objektīvi kritēriji – produktu izcelsme, un šāda informācija vecākiem līdz šim nav bijusi pieejama, atbilstība Ministru kabineta noteikumiem, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) atzinumi – ko arī attiecīgajām iestādēm lūgsim sagatavot." Ēriks Laime-Babris, Kristīne Grostiņa un citi vecāki apņēmušies lūgt PVD veikt pārbaudes ēdināšanas uzņēmumā, kā arī SIA "Krīga" piedāvātās ēdienkartes jau iesniegtas izvērtēšanai uztura speciālistam Latvijas Lauksaimniecibas universitātē, tāpat vecāki lūgs veikt publiskā iepirkuma norises atbilstību likumam.

Jau septembra sākumā bērnudārzā Ē. Laime-Babris norādījis, kādus produktus viņa meitiņa nevar lietot uzturā, taču tas netika ievērots. Vecāki ir pārliecināti – tieši tāpēc pēc kāda laika bērnam parādījās gremošanas problēmas. Vecāku rīcībā ir ārsta atzinums par mediķu veiktajām manipulācijām Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, ārsta rekomendācijas, kā arī ģimenes ārsta izraksts no pacienta ambulatorās kartes. "Pagaidām nav pierādīts arī tas, ka bērnudārza ēdiens nav šo veselības problēmu cēlonis, tādēļ būtu nekorekti cilvēkiem bez medicīniskās izglītības apgalvot pretējo. Turklāt domes vadītāja Karina Putniņa ir  iepazinusies ar bērna veselības karti bez vecāku atļaujas, kas ir nepieļaujami."

Pēc diskusijas vecākiem gan tapis skaidrs, ka cena par ēdināšanu samazināta netiks, drīzāk to tikai palielināta, pauž Ē. Laime-Babris. "2014. gadā būs iepirkums, un turpmāk visām Baldones pašvaldības iestādes apkalpos viens ēdināšanas uzņēmums."


Iepriekš:
Vecāki: bērnudārza ēdiens sabojāja veselību 
Viedoklis: Vecākiem jāvērtē vien tas, vai bērns dārziņā ir paēdis