27.10.2012 16:36

Zilais karogs Saulkrastu pludmalē būs arī 2013. gadā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas norāda, ka konkrētās peldvietas ūdens kvalitāte atbilst visaugstākajiem standartiem. Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas norāda, ka konkrētās peldvietas ūdens kvalitāte atbilst visaugstākajiem standartiem. arhīvs

Saulkrastu mērs Ervīns Grāvītis ("Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) ir pārliecināts, ka nākamajā gadā zilais karogs plīvos novada centrā esošajā pludmalē.

Par spīti tam, ka prasības tā iegūšanai ir pietiekami augstas, viņš teic, ka "viss, kas nepieciešams šī karoga saņemšanai, ir izdarīts", norādot, ka vienīgā problēma šī gada pludmales sezonas sākumā bija tā, ka pašvaldība nebija izpildījusi vienu būtisku prasību, proti, pietiekamā daudzumā nebija veiktas visas nepieciešamās ūdens kvalitātes analīzes prasītajā periodā.

"Pagājušajā gadā mēs gan palielinājām veicamo analīžu skaitu un visas arī šogad uzrādīja, ka ūdens kvalitāte atbilst visām normām," tā E. Grāvītis. Tādēļ viņš nešaubās, ka 2013. gadā Saulkrastu pludmalē zilas karogs plīvos.

Kūrortpilsētas mērs ir pārliecināts, ka zilais karogs pludmalē liecinās ne tikai par to, ka ūdens kvalitāte atbilst normām, bet arī poztivi ietekmēs attieksmi pret Saulkrastiem kopumā. 

"Ko tas dod pilsētai? Tas, manuprāt, ir pietiekami atpazīstams zīmols, kas liecina par peldvietas uzturētāja pieeju nodrošināt augstus apkalpošanas standartus saviem klientiem," spriež Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs.