15.10.2012 15:53

Restorāna "Vārava" nojaukšana ir pārāk sālīta; iebildumi pret daudzdzīvokļu māju tā vietā nav

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Restorāna "Vārava" nojaukšana ir pārāk sālīta; iebildumi pret daudzdzīvokļu māju tā vietā nav Krišjānis Grantiņš

Teju divdesmit gadus slēgtā restorāna "Vārava", kā vietā palikusi tikai gruvešos ieskauta ēkas nesošā daļa, nojaukšana no Saulkrastu novada pašvaldības budžeta varētu prasīt līdz pat 100 000 latu.

Kā atzīst domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis ("Tēvzemei un brīvībai"/LNNK), šādu summu par šo vidi degradējošo un vairākus gadus novārtā atstāto graustu patlaban izšķiest nebūtu īsti lietderīgi.

Viņš norāda, ka pašvaldības lēmums par ēkas piespiedu nojaukšanu vainagojies panākumiem ar to, ka īpašnieks teritoriju ir norobežojis, nodrošina atkritumu savākšanu tajā un pati būve ir apvilkta ar aizsargtīklu.

Teritorijas plānojums "Vāravas" vietā kāpās atļautu tur celt arī daudzdzīvokļu māju, taču E. Grāvītis nav pārliecināts, vai to izdotos "piepildīt" ar iedzīvotājiem. Pašvaldības vadītājs cer, ka tomēr vai nu pats ēkas īpašnieks, vai citi investori atradīs pielietojumu 1969. gadā celtajam restorānam, kas darbojās līdz pat 1994. gadam.

Plašāks viņa komentārs video intervijā:



Iepriekš:
Leģendārais Saulkrastu restorāns gaida savu sabrukšanu

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

A. Blaus: nabagajiem ir jāpalīdz