05.10.2012 13:20

Aculiecinieks: Padomju tūrisma kustības pārpalikumi Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aculiecinieks: Padomju tūrisma kustības pārpalikumi Siguldā "Delfi.lv" aculiecinieks

"Rudens lapu un tūristu pilna Sigulda un Turaida. Vērojot skaisto Latvijas dabu Siguldā, pamanīju neapdzīvotu un neapsaimniekotu ēku kompleksu Turaidas ielā 6."

"Pameklējot informāciju par to, noskaidroju, ka tur atrodas bijušā tūristu bāze," raksta "Delfi.lv aculiecinieks" lasītājs, kurš visai rūpīgi izpētījis pamestā objekta vēsturi un iesūtījis foto. "Spriežot pēc ēku numerācijas plāksnes, komplekss ir SIA "AB Resort Group" īpašums."


"Tūristu bāze tika izveidota 1955. gadā un darbojās līdz 1992. gadam. Sākotnēji tā bija piemērota tikai vasarām, jo tūristu izmitināšana notika teltīs. Vasaras sezonā teltīs bija 200 vietu. 1965. gada jūnijā nodeva ekspluatācijā jaunu viesnīcu ar 196 vietām un ēdnīcu 200 personām.

Tādējādi tūristu bāze varēja pilnvērtīgi darboties visu sezonu. Tūrisma kustība Padomju savienībā tika balstīta uz sīki izplānotiem maršrutiem, kurus apkalpoja bāzes apmetnes vietas, kurās atstāt savas mantas, lai dotos izzināt izveidotos maršrutus. Siguldas tūristu bāze apkalpoja četras vissavienības un vienu vietējo maršrutu.

Tūristu bāzē apmetās gan organizētās grupas, gan individuālie ceļotāji. Vidēji gadā tūristu bāze apkalpoja 20–30 tūkstošus klientu.

Kā liecina krievu valodā atstātā vēsturiskā informācija, kas mētājās vienā no pamestajām telpām, tūrisma bāze 1977. gadā apbalvota ar trešā līmeņa diplomu par labākajiem rezultātiem vissavienības sociālistiskajās sacensībās starp tūrisma un ekskursiju organizācijām."

Iepriekš:
Foto: Sirreāli skati Pierīgā kādreizējā Sužu armijas daļā