10.08.2018 19:46

"Pasažieru vilciens" prasīs paskaidrojumus no "Latvijas dzelzceļa" par nokritušo koku Priedainē uz sliedēm

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Pasažieru vilciens" prasīs paskaidrojumus no "Latvijas dzelzceļa" par nokritušo koku Priedainē uz sliedēm arhīvs

Saistībā ar kavētajiem pasažieru vilcienu reisiem, ko izraisīja piektdien Priedainē uz sliedēm uzkritis koks, pasažieru pārvadātājs "Pasažieru vilciens" prasīs paskaidrojumus no "Latvijas dzelzceļa", sacīja pasažieru pārvadātāja "Pasažieru vilciens" Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers.

Viņš sacīja, ka "Pasažieru vilciens" prasīs paskaidrojumus no pakalpojuma nodrošinātāja, infrastruktūras uzturētāja "Latvijas dzelzceļš", ņemot vērā, ka "Pasažieru vilciens" pērk pakalpojumu no "Latvijas dzelzceļa" un šajā gadījumā saņemts nekvalitatīvs pakalpojums.

Ālers atzīmēja, ka pēc incidenta apstākļu izvērtēšanas tikšot lemts par iespējamo kompensāciju pieprasīšanas no "Latvijas dzelzceļa".

Pēc Ālera teiktā, "Pasažieru vilciens" nespēj skaidrot, kā saulainā dienā bez lielām vēja brāzmām uz sliedēm varēja uzgāzties koks un, vai varēja rasties smagākas sekas, ja koks būtu uzgāzies kustībā esošam vilcienam.

Tostarp Ālers norādīja, ka iedzīvotāji, kas iegādājās biļeti uz reisu, kas tika atcelts, savu biļeti var atgriezt stacijas kasē, lai saņemtu atpakaļ naudu.

Saistībā ar nokritušo koku Priedaines stacijas apkaimē traucēta satiksme visos elektrovilcienu maršrutos. Iespējami kavējumi līdz pat stundai visiem vilcieniem visiem maršrutiem, piebilda Ālers.