03.08.2018 12:01

Rīgā joprojām biedē ar indīgiem zirnekļiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgā joprojām biedē ar indīgiem zirnekļiem aculiecinieks

Rīgā, pašā pilsētas centrā, Elizabetes ielā, garāmgājēji novērojuši, ka joprojām ir redzami nedēļas sākumā izlīmētie plakāti "Uzmanību! Indīgi zirnekļi!", kuros, norādot nepatiesu atsauci uz Veselības inspekciju, izplatīta viltus informācija par it kā fiksētiem zirnekļu invāzijas perēkļiem.

Atbildību par bīstamo zirnekļu plakātu izlīmēšanu Rīgas pilsētas sabiedriskajās vietās uzņēmies mākslinieks SOME1, kurš savulaik bija viens no pretrunīgi vērtētās izstādes "Disidents" veidotājiem. Mākslinieks savu identitāti neatklāj. Aģentūrai LETA no SOME 1 neizdevās iegūt atbildes, vai plakātu izlīmētājs varētu būt izstādes-akcijas "Disidents" organizators Toms Jansons, kurš ir vizuāli līdzīgs policijas videokameru ierakstos piefiksētajam vīrietim. Rīgas pašvaldības policija turpina plakātu izlīmētāja noskaidrošanu, taču plašākus komentārus pagaidām nesniedz.

Valsts policija (VP), pamatojoties uz kompānijas "JCDecaux Latvija" iesniegumu, vērtēs, vai ir pamats sākt kriminālprocesu par mantas tīšu bojāšanu saistībā ar bīstamo zirnekļu plakātu izlīmēšanu Rīgas pilsētas sabiedriskajās vietās. "JCDecaux Latvija" ir reklāmas laukumu iznomātājs sabiedriskā transporta pieturvietās.