01.08.2018 11:35

Carnikavas deputāts Leja saistībā ar kautiņu negrasās nolikt mandātu un pamest partiju

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas deputāts Leja saistībā ar kautiņu negrasās nolikt mandātu un pamest partiju facebook.com

Carnikavas novada domes deputāts Jānis Leja (S) saistībā ar kautiņu, kurā viņš bija iesaistīts pagājušās nedēļas nogalē, negrasās nolikt deputāta mandātu un pamest partiju, aģentūrai LETA apliecināja pats Leja. Deputāts vēlas sagaidīt politiskā spēka vērtējumu par rīcību.

"Tad arī domāšu. Es palieku pie sava - aizstāvēju savus bērnus -, un ar politiku tam nav saistības," pauda deputāts, solot pēc notikušā strādāt ar vēl lielāku sparu.

Viņš arī atzina, ka jūlija domes sēdē lietojis necenzētus vārdus, taču neuzskata to par pārkāpumu. Pretenziju gadījumā Leja aicina deputātus vai domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu (LZS), kura gan par konfliktu nedēļas nogalē, gan par domes sēdē notikušo paziņoja "Facebook", vērsties domes Ētikas komisijā.

Tikmēr Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka Saulkrastu iecirknī ir saņemta informācija par konfliktu un patlaban tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Jau vēstīts, ka partijas "Saskaņa" Revīzijas komisija vērtēs Lejas rīcību saistībā ar notikušo kautiņu svētdien Carnikavā sporta pasākuma laikā, aģentūrai LETA pavēstīja partijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA pauda, ka arī Leja ir iesniedzis iesniegumu Valsts policijā (VP) par vardarbību, kas esot pielietota pret viņa bērniem. Pašlaik Ušakova rīcībā esošā informācija liekot viņam domāt, ka Leja esot rīkojies pareizi. Reizē partijas līderis atzīst, ka partijas pārstāvja rīcība ir bijusi pārāk emocionāla.

"Lai vērtētu tālāk, sagaidīsim Valsts policijas atzinumu," pauda Ušakovs.

Urbanovičs norādīja, ka šo situāciju uzskata par nopietnu un ka to vērtēs Revīzijas komisija, kura partijā atbild arī par ētikas jautājumu izskatīšanu. Tāpat šī jautājuma izskatīšanā iesaistīsies "Saskaņas" Vidzemes kurators Aleksandrs Sakovskis, kurš šajā novadā koordinē partijas nodaļu darbu un kuram tāpēc ir visciešākā komunikācija ar politiskā spēka Carnikavas nodaļu.

Kā vēstīja portāls "Tvnet", VP pārbaudīs kautiņa apstākļus, kuru esot izraisījis Carnikavas novada domes deputāts Leja.

Incidents noticis "3x3" sacensību florbolā un basketbolā laikā. Kādas florbola spēles laikā, kurā pretējās komandās spēlējuši Lejas dēli un cits domes deputāts Gatis Miglāns (VL-TB/LNNK), ar spēli saistītu konfliktu ar kulakiem devies risināt Leja, kurš iesitis gan Miglānam, gan vēl kādam vīrietim.

Deputāts Miglāns skaidrojis, ka spēles laikā notikusi grūstīšanās starp diviem spēlētājiem. "Es nostājos vidū starp abiem, un tajā brīdī no aizmugures pienāca Leja un man iesita," savu versiju stāstījis Miglāns, piebilstot, ka pēc tam Leja iesitis vienam no spēlētājiem pa seju, pārsitot aci.

Iepriekš:
Carnikavā novada domes deputāts turnīra laikā iesitis florbola spēlētājam; Saskaņa vērtēs viņa rīcību