01.08.2018 09:35

Vecvecmāmiņas receptes – kūku konkursā "Mārupes garša"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecvecmāmiņas receptes – kūku konkursā "Mārupes garša" arhīvs

Latviešu svētki nav iedomājami bez kūkām un našķiem, tādēļ 11. augustā Latvijas simtgades zaļumballes ietvaros Jaunmārupes dabas parkā tiek rīkots Mārupes novadā vēl nebijis kūku konkurss "Mārupes garša", kura ietvaros tiks noskaidrotas labākās kūkas, kas gatavotas pēc senām tradīcijām un mantotām receptēm.

SIA "Kūku muzejs" īpašniece, konditore un konkursa organizatore Ilze Kupča: "Apceļojot Latviju un viesojoties citviet pasaulē, novēroju, ka mēs, latvieši paši neapzināmies savu vērtību un senču mantojumu kūku, toršu un saldumu gatavošanā. Katrā Latvijas reģionā tradīcijas un parašas ir nedaudz atšķirīgas un unikālas. Tādu vārīto krēmu, kā gatavo pie mums, nekur citur pasaulē atrast nevar. Mūsu godu svētki nav iedomājami bez saimnieces ceptiem pīrāgiem, kliņģeriem vai kūkām. Svinot Latvijas dzimšanas dienu, nolēmu, ka labākā dāvana mums pašiem ir apzināt un apkopot savas tradīcijas."

Konkursā aicināts piedalīties ikviens Mārupes novada iedzīvotājs, kuram pūrā glabājas kāda īpaša un sena kūkas recepte no vecmāmiņas vai vecvecmāmiņas. Kūku vajadzēs pagatavot pirms pasākuma mājās no saviem izejmateriāliem.

Novadnieku darinājumus novērtēs īpaši izveidota žūrija. Vērtējot tiks ņemta vērā garša, receptūra, noformējums un prezentācija kūku skatē, tādēļ laikus jāapdomā savs unikālais kūkas stāsts. Trīs labākās kūkas tiks apbalvotas un kopā ar autora stāstu tiks publicētas īpašā recepšu grāmatā. Arī tiem, kuru talants ir tikai baudīt un novērtēt kūkas, aicināti uz pasākumu, būs iespēja nogaršot un izteikt savu viedokli, iejūtoties skatītāju / baudītāju žūrijas lomā.

Dalību konkursam jāpiesaka līdz 9. augustam, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 28630985.

Pēc gardā pasākuma no plkst. 18.00 apmeklētājus priecēs Eduarda Rozenštrauha simtgades jubilejas koncerts "Bij vasara toreiz tik zaiga..." ar plašu mākslinieku plejādi – Daini Skuteli, Anmary, Normundu Rutuli, Normundu Zušu, Kristīni Zaharovu, Ati Auzānu u.c. Vakara izskaņā būs iespēja mesties dejas ritmos kopā ar grupām "Rumbas kvartets" un "Galaktika".

Dalība konkursā un ieeja pasākumā bez maksas.