31.07.2018 14:22

Pabeigti būvdarbi uz ceļa no Tīnūžiem līdz Ogrei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pabeigti būvdarbi uz ceļa no Tīnūžiem līdz Ogrei Latvijas Valsts ceļi

Pabeigti būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) posmā no rotācijas apļa Tīnūžos līdz Ogrei. Šo būvdarbu ietvaros veikta pilna ceļa segas konstrukcijas pārbūve – grunts atkūdrošana, ceļa jaunas salizturīgās kārtas un divu asfalta seguma kārtu izbūve, pārbūvētas arī četras autobusu pieturas.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) arī vēsta, ka ar smilti nomainīti 50 000 kubikmetru pamatos esošās kūdras. Līdzās autoceļam no pagrieziena uz Dubkalnu ezeru līdz Ogrei izbūvēts apgaismots gājēju un veloceļš. Būvdarbus veica AS "Ceļu pārvalde", un to līgumcena ir 4,5 miljoni eiro (ar PVN), tai skaitā ERAF līdzfinansējums.

Būvdarbi tika uzsākti 2017. gada aprīlī, un bija paredzēts, ka tie beigsies vēl rudenī. Taču būvnieki ievērojami pārtērēja būvdarbiem līgumā atvēlēto laiku. Turklāt "Ceļu pārvalde", veicot būvdarbus, nebija ievērojusi tehnoloģiju, kā rezultātā, lai netiktu apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība, LVC kā pasūtītājs bija spiests uz gandrīz trim mēnešiem slēgt pārbūves posmu uz ceļa pamatos esošā purva izstrādes laiku.

Ņemot vērā to, ka ceļš satiksmei tika slēgts tehnoloģisku pārkāpumu dēļ, būvuzņēmējam ir jākompensē visi izdevumi, kas radušies slēgtā autoceļa posma dēļ, tajā skaitā apvedceļu uzturēšana un sabiedriskā transporta pārvadātāju papildu izdevumi, kas bija saistīti ar satiksmes slēgšanu.

Patlaban visā Latvijā autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem vairāk nekā 110 valsts autoceļu remontdarbu posmos. LVC aicina ievērot satiksmes organizāciju ceļu remontdarbu zonās, īpaši posmos, kuros uzstādīti luksofori.