29.07.2018 10:55

Ķemeru parka meža un purva ugunsgrēku izdevies likvidēt

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme pixabay.com

Svētdien no rīta izdevies pilnībā likvidēt Ķemeru nacionālā parka meža un purva ugunsgrēku, pavēstīja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Pēc viņa paustā, ugunsgrēks likvidēts un nodots uzraudzībā zemes īpašniekiem, lai tie nodrošinātu, ka neizceļas jauns ugunsgrēks.

Ķemeru nacionālā parka zemes īpašnieks ir valsts Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) personā. Kā aģentūrai LETA norādīja pārvaldes pārstāve Maija Rēna, tā kā ugunsgrēks nodzēsts pavisam nesen, DAP vēl nav apsekojusi notikuma vietu, lai saprastu, cik lielus postījumus izdarījis ugunsgrēks.

Vienlaikus Rēna norādīja, ka tiklīdz apsekošana būs iespējama DAP šos darbus arī veiks.

Pagaidām par izdarīto postījumu apmēru un to, kādi pasākumi būs nepieciešami, ir pāragri spriest, piebilda Rēna.

Kā ziņots, piektdienas vakarā ugunsgrēks bija ierobežots. Kopējā degšanas platība ir 9,6 hektāri. Tad degšana nenotika ar atklātu liesmu, bet vairāk notika tieši gruzdēšana.

Uz vietas dzēšanu koordinēja Valsts mežu dienests, kā arī strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī DAP speciālisti. Ugunsgrēka likvidēšanā tika izmantoti rokas rīki un specializētā tehnika.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera izcēlies piektdien pēcpusdienā. Sākotnēji dzēšanā tika iesaistīts arī helikopters.
Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītā Kaņiera pilskalna takas.

Karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, tādēļ ikvienu aicina ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.