25.07.2018 20:58

VARAM veidos komisiju, kas izvērtēs atbildīgo dienestu darbu Olaines ugunsgrēka laikā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VARAM veidos komisiju, kas izvērtēs atbildīgo dienestu darbu Olaines ugunsgrēka laikā (papildināta) arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards pieņēmis lēmumu izveidot komisiju, kura izvērtēs atbildīgo dienestu un iesaistīto pušu rīcības atbilstību normatīvajiem aktiem paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka laikā šī gada 29. jūnija naktī AS "BAO" bīstamo atkritumu pārstrādes kompleksā Olainē.

Kā informē ministrijā, lēmums pieņemts, ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) saņemto informāciju no Olaines novada iedzīvotājiem, kā arī iedzīvotāju pausto neizpratni sociālajos tīklos par informācijas nepietiekamību ugunsgrēka laikā.

"Nav pieļaujams, ka ārkārtas gadījumā, kad pašvaldības teritorijā notiek paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, iedzīvotāji nav informēti par situāciju – vai ir pamats satraukumam, un kā būtu jārīkojas," citēts ministrs Kaspars Gerhards.

"Izveidojot komisiju, mēs noskaidrosim faktiskos apstākļus un vērtēsim, vai iesaistīto pušu rīcība atbilst likumam, it sevišķi, vai tika darīts viss iespējamais, lai ikviens pašvaldības iedzīvotājs saņemtu nekavējošu un nepārprotamu informāciju par notiekošo pašvaldībā ārkārtas situācijā."

Kā komisijas vadītājs noteikts VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, piedalīties komisijā tiks aicināti Olaines novada domes, Valsts vides dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Iekšlietu ministrijas un vides nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Trešdienas Olaines novada domes sēdē saskaņā ar VARAM aicinājumu pieņemts lēmums deleģēt no Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Andri Bergu un Olaines novada domes deputātu Sandri Kalniņu, informēja pašvaldībā.

Olaines novada domes priekšsēdētājs A. Bergs ir pārliecināts par šīs komisijas nepieciešamību, jo tā ne tikai noskaidros faktiskos apstākļus un izvērtēs, vai iesaistīto pušu rīcība 29. jūnija notikumā Olainē atbilst likumam, bet tā arī sniegs iespēju uzlabot sistēmu, kā rīkoties atbildīgajiem dienestiem un iesaistītajām pusēm ārkārtas situācijā. Un tas ir svarīgi ne tikai Olaines, bet ikvienam novadam vai pilsētai Latvijā.

Kā zināms, 29. jūnija naktī bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma AS "BAO" teritorijā Olainē degušas aptuveni 90 tonnas mazuta, eļļu un laboratoriju radītie ķīmiskie atkritumi.