25.07.2018 10:06

VAS "Latvijas Valsts ceļi" uzsākusi valsts autoceļu sakārtošanu posmos Sigulda–Vildoga un Jūdaži–Kārtūži

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VAS "Latvijas Valsts ceļi" uzsākusi valsts autoceļu sakārtošanu posmos Sigulda–Vildoga un Jūdaži–Kārtūži www.sigulda.lv, Latvijas Valsts ceļi

Šonedēļ uzsākti darbi divos Siguldas novada iedzīvotājiem nozīmīgos ceļa posmos – uz valsts autoceļa Sigulda–Vildoga–Līgatne (V83) un Jūdaži–Nītaure (V85). Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka jau vairākkārt aicinājusi VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sakārtot šos valstij piederošo autoceļu posmus.

LVC informē, ka valsts vietējā ceļa V85 Jūdaži–Nītaure grants ceļa posmam no Jūdažiem līdz Kārtūžiem aptuveni sešu kilometru garumā tiks atjaunots grants segums un veikta dubultās virsmas apstrāde. Pēc remontdarbiem grants seguma ceļš iegūs asfaltam līdzīgu segumu, kas nodrošinās komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot arī ceļa putēšanu, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē.

Plānots, ka dubultās virsmas apstrādes darbi ilgs līdz rudenim. Šobrīd ceļa posmā ir noteikti ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h un būvdarbu laikā izveidots viens luksofora posms – plānotais būvdarbu šķērsošanas laiks ir aptuveni 15 minūtes.

Augusta sākumā ceļa posmā esošajai Sudas upei tiks nomainīta caurteka, un šo būvdarbu laikā satiksme tiks organizēta pa pagaidu apbraucamo ceļu ar luksoforu.

Būvdarbus pēc iepirkuma procedūras noslēguma veic SIA "Binders" un plānotās izmaksas ir 1,075 miljoni eiro.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" uz autoceļa V85 posmā no 7,4. līdz 11,1. kilometram veic grants seguma uzturēšanas darbus, sakārtojot ūdens novadīšanas sistēmu.

Būvdarbi notiek arī ceļa posmā V83 Sigulda–Vildoga–Līgatne. Autoceļam no Ķiparu ciemata virzienā uz Līgatni aptuveni kilometru garā posmā tiks veikta asfalta frēzēšana, izlīdzinot ceļa profilu, ieklāts dolomītu šķembu maisījums, ceļa nomaļu sakārtošana, kā arī ieklāta divkārtu virsma.

Darbus plānots paveikt līdz augusta beigām. Remontdarbu laikā transportlīdzekļu satiksme šajā ceļa posmā ir slēgta līdz 3. augustam, bet pēc tam līdz augusta beigām transporta līdzekļu satiksme tiks atļauta, netraucējot remontdarbiem konkrētos posmos.