24.07.2018 17:46

Gerhards atceļ savu iepriekšējo rīkojumu par Ķekavas novada domes komiteju ievēlēšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gerhards atceļ savu iepriekšējo rīkojumu par Ķekavas novada domes komiteju ievēlēšanu arhīvs

Ķekavas novada dome 23. jūlijā saņēmusi jaunu rīkojumu no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda, ar kuru viņš atceļ savu iepriekšējo, šī gada 8. maijā izdoto, rīkojumu attiecībā uz Ķekavas novada domes lēmumu par domes pastāvīgo komiteju ievēlēšanu.

Ķekavas novada dome, pieņemot šogad martā lēmumu par izmaiņām domes komiteju sastāvā, skaidroja savas rīcības tiesiskumu un uzsvēra, ka konkrētais domes lēmums nav normatīvais akts vai pārvaldes lēmums, bet gan domes politisks lēmums, jo tika pieņemts politiskās gribas, deputātu iekšējās pārliecības un uzticības apsvērumu ietekmē. Tāpēc šis lēmums nepakļaujas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) uzraudzībai atbilstoši tai likumā noteiktajai kompetencei, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.

"Ķekavas novada dome vienmēr ir respektējusi VARAM nostāju un rūpīgi pildījusi tās likumīgos norādījumus, kā arī tā turpmāk ministriju saredz kā racionālu sadarbības partneri, tikai šajā gadījumā bija vērojams atšķirīgs abu pušu redzējums tieši par likuma "Par pašvaldībām" 55. panta otrās daļas piemērošanu," skaidro pašvaldības pārstāvji.

Tāpēc, lai risinātu strīdīgos jautājumus par domes komiteju veidošanas procesu, Pierīgas pašvaldību apvienība, tostarp Ķekavas novada pašvaldība, iesniedza savus priekšlikumus Latvijas Pašvaldību savienībā, aicinot rosināt Saeimai veikt grozījumus likumā "Par pašvaldībām", kur tiktu skaidri atrunāts, ko nozīmē un kā tiek aprēķināts "proporcionalitātes princips" domes komitejās, un kur tiktu precizēts, kā deputāts var tikt atbrīvots no darba komitejā, norāda pašvaldībā.