18.07.2018 16:59

VARAM parlamentārais sekretārs aicina Ķekavas domes deputātus uz tikšanos klātienē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VARAM parlamentārais sekretārs aicina Ķekavas domes deputātus uz tikšanos klātienē LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts nosūtījis Ķekavas novada domes deputātiem vēstuli ar uzaicinājumu uz individuālu tikšanos klātienē, lai diskutētu par pašvaldības domes darbību un VARAM sniegto informāciju masu medijiem, kas saistīta ar iespējamiem demokrātijas principu pārkāpumiem.

Aicinājums nosūtīts, atsaucoties uz Ķekavas novada domes 13. jūlija sēdē pausto un pieņemto lēmumu lūgt ministram Kasparam Gerhardam izvērtēt J. Eglīša rīcību un nodrošināt viņa "publisku atvainošanos par paustajiem pašvaldību aizskarošajiem izteikumiem plašsaziņas līdzekļos".

"Pārmetumi nekad netiek izteikti bez pamatojuma. Gadījumā, ja ir redzamas iespējamas likuma pārkāpuma indikācijas, tas ir mūsu – pārraugošās ministrijas – pienākums norādīt pašvaldībai, ka likums ir jāievēro. Turklāt jāņem vērā, ka Latvijā ir likumā noteikta preses brīvība, līdz ar to nedrīkst aizmirst, ka masu mediji un to lasītāji vai skatītāji var individuāli interpretēt un sniegt savus komentārus par saņemto informāciju, kas šajā gadījumā ir saistīta ar jautājumiem par pašvaldības darba atbilstību likumam," uzskata Jānis Eglīts.

VARAM parlamentārais sekretārs J. Eglīts 11. aprīlī masu medijiem izsūtīja preses relīzi par Ķekavas novada pašvaldības domes darbību, kurā tiek norādīts uz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un nepieciešamību tos ievērot, kā arī norādīts uz to, ka gadījumā, ja normatīvie akti netiek pildīti, likumā ir noteikts, kādas ir iespējamās sekas likuma neievērošanai pašvaldībā.

Ņemot vērā to, ka izsūtītā preses relīze ir veicinājusi citu pušu viedokļu paušanu masu medijos un individuālu interpretāciju rašanos, parlamentārā sekretāra ieskatā ir nepieciešams abpusēji skaidrot situāciju klātienē, piedaloties VARAM, kā arī visiem Ķekavas novada pašvaldības domes deputātiem.

Ministrijā pavēstīja, ka nosūtītajā vēstulē norādīts aicinājums Ķekavas novada pašvaldības domei izvērtēt iespēju nodrošināt tikšanos ar VARAM parlamentāro sekretāru klātienē kādā no tuvākajā laikā (jūlija mēnesī) plānotajām pašvaldības domes sēdēm.