12.07.2018 12:18

Ikšķiles un Olaines novadu apvienība pretendē uz titulu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles un Olaines novadu apvienība pretendē uz titulu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019" ekrānšāviņš no youtube.com

Ikšķiles un Olaines novadu apvienība ir viena no trim pretendentēm uz titulu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019". Konkursā, ko rīko Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Jaunatnes padomi, par šo titulu cīnās arī Rīga un Daugavpils.

Fināla balsojums par pilsētu, kas ir aktīvākā darbā ar jaunatni, notiek mājas lapā www.jaunatneslietas.lv. Balsojumu ir iespējams veikt mājas lapā vienu reizi 24 stundu laikā. Balsot var līdz 21. jūlijam.

Konkursa uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Tāpat uzvarētājs saņems goda plāksni ar uzrakstu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019" un ceļojošo kausu ar uzrakstu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta". Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 12. augustā.


Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2019 statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti. Pēc konkursa nolikuma, "pretendents, kas iegūs visvairāk balsu publiskā balsošanā tīmekļa vietnē, papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems piecus punktus, otrā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems trīs punktus, trešajā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems vienu punktu".

Konkurss "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019" tiek organizēts ceturto gadu ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un tā nozīmi sabiedrības ar pilsonisko apziņu audzināšanā, tajā skaitā Eiropas Savienības vērtības un iespējas jauniešiem; stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.