05.07.2018 11:38

Turpinās pieteikšanās atklātajam metu konkursam Dzejnieku skvēram Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpinās pieteikšanās atklātajam metu konkursam Dzejnieku skvēram Carnikavā Carnikavas novada pašvaldība

Turpinās atklātais metu konkurss "Dzejnieku skvērs un Dzejnieku taka Carnikavā", kura rezultātā plānots iegūt mākslinieciskā risinājuma metus Dzejnieku skvēram Carnikavā un takas norādēm. Konkursa mērķis ir saglabāt dzejnieku Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas piemiņu nākamām paaudzēm.

"Carnikavas novada pašvaldība īpaši lepojas ar saviem iedzīvotājiem, kuri atstājuši neizdzēšamas pēdas Latvijas kultūrā. Tādi ir dzejnieks Ojārs Vācietis un dzejniece un atdzejotāja Ludmila Azarova, dzejnieka dzīvesbiedre. Ojārs Vācietis veselai latviešu paaudzei bija kā elks, kura dzeja paņēma savā varā," projekta mērķi skaidro Carnikavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva, aicinot māksliniekus, arhitektus un citus piedalīties izsludinātajā konkursā, lai "visi iegūtu īpašu vietu dabā, kur būtu jūtama dzejnieku nemanāmā klātbūtne".

Konkursa rezultātā plānots iegūt mākslinieciskā risinājuma metus Dzejnieku skvēram Carnikavā un takas norādēm, kas izstrādāti atbilstoši darba uzdevumam un konkursa nolikuma prasībām. Konkursu organizē Carnikavas novada dome, vēsta novada pašvaldībā.

Konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kas iepazinusies ar konkursa nolikumu un izteikusi vēlēšanos piedalīties konkursā, iesniedzot metu piedāvājumu atbilstoši šim nolikumam. Konkurss norisinās līdz 31. jūlijam. Balvu fonds ir 4000 eiro pirms Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto nodokļu nomaksas, informē pašvaldībā.

Papildu informāciju par konkursu var iegūt, sazinoties ar Carnikavas novada Izglītības un kultūras nodaļas vadītāju Elitu Terentjevu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 28615155.