04.07.2018 10:35

Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu un Salacgrīvas novadā attīstīs kultūras tūrismu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas muižas parks. Carnikavas muižas parks. www.km.gov.lv

Carnikavas novada dome parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta realizēšanu, kas paredz Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu un Salacgrīvas novadā veidot infrastruktūru aktīvai kultūras dzīvei un kultūras un dabas tūrismam. 

Projektā "Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – "Saviļņojošā Vidzeme"" piedalās Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu un Salacgrīvas novada pašvaldība, taču Carnikavas novada dome ir vadošais partneris.

Kopējās projekta izmaksas ir 4 793 022,33 eiro, t. sk. ERAF finansējums – 2 381 180 eiro, savukārt nacionālais publiskais finansējums – 602 194,13 eiro. Projekta īstenošanas laiks ir 30 mēneši, informē Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas referente Inita Kabanova un Carnikavas novada pašvaldības pārstāvji.

Carnikavā paredzēts paplašināt novadpētniecības centru, izbūvējot jaunu tradicionālo ēku, klēti, tā iegūstot vietu jaunas ekspozīcijas izveidei. Savukārt Carnikavas muižas parkā tiks būvēta jauna brīvdabas estrāde, kas ļaus ar lielāku vērienu rīkot tradicionālos Nēģu svētkus un citus novada kultūras pasākumus. Kopumā attīstot vēsturiskā piekrastes ciema infrastruktūru, Carnikavā tiks izveidots vienots kultūrtūrisma maršruts, norāda I. Kabanova.

Lai atjaunotu Saulkrastu estrādes sarīkojumu tradīcijas – deju vakarus, ārvalstu viesu koncertus, Līgo svētku svinības –, kā arī rīkotu jaunus kultūras notikumus, Saulkrastu novada dome pārbūvēs Neibādes parka estrādi, izveidojot tai jumtu, uzlabojot skaņas kvalitāti un nodrošinot vides pieejamību, kā arī skatuves māksliniekiem piemērotas aizskatuves telpas, skaidro Kultūras ministrijas pārstāve.

Limbažu novadā labiekārtos Skultes pludmales zonu no Lauču dižakmens līdz Vārzu pludmalei, savukārt Salacgrīvas novadā gaidāma Zvejnieku parka estrādes rekonstrukcija un labiekārtošana, vēsta Carnikavas novada pašvaldībā.

Projekts "Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – "Saviļņojošā Vidzeme"" ir viens no kopumā 10 kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstībai veltītiem projektiem, kuri pēc Kultūras ministrijas organizētas projektu ideju priekšatlases ir saņēmuši iespēju pieteikties ERAF līdzfinansējumam, informē I. Kabanova.

Neibādes parka estrāde Saulkrastos.