03.07.2018 16:21

Uz Rīgas apvedceļa starp Bauskas un Jelgavas šosejām līdz nedēļas beigām notiek remontdarbi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Rīgas apvedceļa starp Bauskas un Jelgavas šosejām līdz nedēļas beigām notiek remontdarbi arhīvs

No otrdienas līdz nedēļās beigām uz Rīgas apvedceļa (Salaspils–Babīte) (A5) posmā no Bauskas šosejas līdz Jelgavas šosejai (8.–20. km) tiks veikts rišu remonts. Darbu norises laikā tiks sašaurināta vai slēgta viena braukšanas josla.

Satiksme tiks organizēta ar ceļa zīmēm vai regulēta ar satiksmes regulētājiem. Darbus posmā veiks VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

2008. gadā šajā posmā periodiskās uzturēšanas ietvaros tika veikta seguma atjaunošana – nofrēzēta asfalta virskārta un ieklātas jaunas asfalta kārtas. Šopavasar ceļa seguma stāvoklis bija pasliktinājies un tur tika uzstādītas ceļazīmes "Nelīdzens ceļš". Lai nedaudz uzlabotu braukšanas apstākļus šajā Rīgas apvedceļa posmā, tiek veikts risu remonts.

Lai kardināli uzlabotu posma tehnisko stāvokli, ir nepieciešams izstrādāt būvprojektu un veikt pārbūvi, jo ceļa segas nestspēja vairs nav pietiekama. Finansējums šiem darbiem patlaban nav pieejams, to varētu rast nākamajā Eiropas Savienības struktūrfondu periodā no 2021. līdz 2027. gadam, ja tajā tiks piešķirti līdzekļi ceļu tīkla attīstībai, norāda Komunikācijas daļā.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā www.lvceli.lv.