06.09.2012 13:09

Īpašnieks nomira, Ķemeru sanatorijas atjaunošana iestrēga

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķemeru sanatorija. Ķemeru sanatorija. "Delfi.lv" aculiecinieks

Problēmas ar leģendāro sanatoriju "Ķemeri" var būt saistītas ar to, ka miris arābu miljonārs Omārs el Hamdi, vēsta žurnāls "Otkritij gorod".

 

Omārs el Hamdi bija 1998. gadā sanatoriju privatizējušā uzņēmuma "Ominasis Latvija" īpašnieks. Vēl nesen sanatoriju bija ieplānots pārvērst pieczvaigžņu viesnīcā "Kempinski Kemeri Palace". Atklāšana bija paredzēta pagājušajā gadā, taču tā nenotika.

Šogad "Kempinski" lauza līgumu ar Ķemeru īpašnieku projekta pabeigšanas aizkavēšanos un uzņēmuma stratēģisko plānu maiņas reģionā dēļ.

"Ominasis Latvija" bez pēdām nozuda no sava biroja Rīgā, bet sanatoriju īpašnieki atstāja bez apsardzes. Saskaņā ar Jūrmalas domes lēmumu pamesto ēku apsargā pašvaldības policija.

"Cik man zināms, el Hamdi ir reģistrējis Latvijā uzņēmumu "Santlat" ar meitas SIA "Ominasis Latvija" un "Evrominerals"," žurnālam pastāstīja Jūrmalas domes bezpartejiskais deputāts Māris Dzenītis.

El Hamdi bija nekustamie īpašumi arī Tunisijā, Marokā, Ēģiptē. Panācis vienošanos par franšīzi ar "Kempinski", viņš tur būvēja pieczvaigžņu viesnīcas.

"Mūsu Ķemeri vienkārši gadījās šajā paketē. Tomēr "Kempinski" prasības ir ļoti augstas, un, cik nopratu pēc sarunām ar šī uzņēmuma pārstāvjiem, "Santlat" arī viņus pastāvīgi mānījis, tāpat kā mānīja Jūrmalu. "Kempinski" tas viss apnika, un viņi izbeidza sadarbību."

Kā raksta žurnāls "Otkritij gorod", arābu šeiha firmām pieder ne tikai "Ķemeri" un 19 ūdens urbumi, bet arī zemes gabali Jūrmalā Turaidas un Smiltenes ielā – pretī Dzintaru koncertzāles ieejai un tieši aiz tās, kā arī divi 11 stāvu korpusi Ķemeru sanatorijā "Līva".