21.06.2018 15:37

Apstiprina jaunus ūdens-saimniecības pakalpojumu tarifus "Mārupes komunālajiem pakalpojumiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apstiprina jaunus ūdens-saimniecības pakalpojumu tarifus "Mārupes komunālajiem pakalpojumiem" zl.lv

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) apstiprina jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus AS "Mārupes komunālie pakalpojumi". No 1. augusta, Jaunmārupes, Mārupes, Tīraines un Vētras ciemu ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem maksās 2,36 euro/m3.

Savukārt Skultes ciema ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji – 2,09 euro/m3, informēja Regulators.

Attiecīgi tarifs par ūdensapgādes pakalpojumu kubikmetru Jaunmārupes, Mārupes, Tīraines, Vētras un Skultes ciemos būs 0,64 eiro. Tarifs par kanalizācijas pakalpojumu kubikmetru Jaunmārupes, Mārupes, Tīraines un Vētras ciemos būs 1,72 eiro, bet Skultes ciemā – 1,45 eiro. Apstiprinātajos tarifos nav iekļauts pievienotās vērtības nodoklis.

Kā norāda Regulators, tarifu pārskatīšana bija nepieciešama, jo ir būtiski mainījies ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanas tehniskais risinājums, pieaudzis sniegto pakalpojumu apjoms un pieaugušas ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas.

Pēc spēkā esošo ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu apstiprināšanas komersants Jaunmārupes, Mārupes un Tīraines ciemā ir realizējis divus Eiropas Savienības līdzfinansētus ūdenssaimniecības sistēmu sakārtošanas un paplašināšanas projektus.

Šo projektu ietvaros Mārupes, Tīraines un Jaunmārupes ciemā tika ierīkoti un pārbūvēti ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīkli, ierīkotas 24 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, demontētas Jaunmārupes ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, izveidots Jaunmārupes kanalizācijas sistēmas savienojums ar Mārupes – Tīraines ciemu centralizēto kanalizācijas sistēmu, kā arī tika izbūvēts vēl viens pieslēgums Rīgas pilsētas centralizētajai sadzīves kanalizācijas sistēmai. 2017.gadā, izveidojot ūdensapgādes inženiertīklu savienojošo posmu ar Vētras ciemu, tika apvienotas Jaunmārupes, Mārupes, Tīraines un Vētras ūdensapgādes sistēmas.

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" iesniegtajiem tarifu projektiem, Regulators pagājušā gada 5.oktobrī organizēja uzklausīšanas sanāksmi.

Tarifu projektu izvērtēšanas gaitā Regulators komersantam pieprasīja iesniegt precizētus tarifu projektus, nepieciešamo papildu informāciju un pamatojošos dokumentus. Precizējumu rezultātā ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projekts tika samazināts par 0,02 eiro, Skultes ciema kanalizācijas pakalpojumu tarifa projekts tika samazināts par 0,01 eiro, bet Jaunmārupes, Mārupes, Tīraines un Vētras ciema kanalizācijas pakalpojumu tarifa projekts pieauga par 0,13 eiro.

AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" reģistrēta 1993.gadā, 100%tās kapitāldaļu turētāja ir Mārupes novada pašvaldība.