21.06.2018 12:44

Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecībai Olainē piešķir vēl 27 926 eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecībai Olainē piešķir vēl 27 926 eiro Olaines Vēstures un mākslas muzejs

Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta būvniecībai Olainē no pašvaldības budžeta tiks atvēlēti vēl 27 926 eiro, lēmuši Olaines novada domes deputāti.

Pašvaldības 2018.gada budžetā maršruta izveidei paredzēti 43 510 eiro, taču iepirkumos noskaidrots, ka darbus iespējams veikt par 68 581 eiro, turklāt pieņemts lēmums maršrutā uzstādīt piemiņas akmeni brīvības cīnītājiem, kas izmaksās 2855 eiro.

Līdz ar to kopējās ieceres izmaksas ir 71 436 eiro, un Olaines Vēstures un mākslas muzejs pašvaldībai lūdzis piešķirt trūkstošo finansējumu, lai projektu varētu īstenot.

Jau vēstīts, ka Olainē iecerēts izbūvēt blindāžu tās oriģinālajā atrašanās vietā, koka laipas ar pulcēšanās laukumu, atjaunot šaujamtorni, kā arī veikt citus labiekārtošanas darbus.

Objekta būvniecību veiks AS "Siguldas būvmeistars" un SIA "RKF Elekoms". Izziņas maršruta svinīgā atklāšana notiks rudenī.

Ieceres mērķis ir veicināt Olaines novada tūrisma attīstību.

Maršruts papildinās Latvijas Pirmā pasaules kara tūrisma objektus, piedāvājot informāciju par Olaines un purvu nozīmi kara laikā. Projektu atbalsta Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.