13.06.2018 11:08

Nacionālajā botāniskajā dārzā nākamajā apkures sezonā siltumu nodrošinās "EG Energija"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nacionālajā botāniskajā dārzā nākamajā apkures sezonā siltumu nodrošinās "EG Energija" arhīvs

Atklāta publiska iepirkuma rezultātā iespēju piegādāt dabasgāzes resursus Nacionālajam botāniskajam dārzam ieguvis energouzņēmums "EG Energija". Vienošanās noslēgta uz vienu gadu, nodrošinot siltumapgādi Nacionālajam botāniskajam dārzam visas nākamās apkures sezonas periodā.

Iepirkumā kopumā tika saņemti pieci piedāvājumi no Latvijas un Lietuvas uzņēmumiem, "EG Energija" līgumslēgšanas tiesības ieguvusi nodrošinot zemāko piedāvāto līguma cenu. Līguma darbības laikā paredzamā līgumcena tika noteikta līdz 80 tūkstošiem eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Igaunijas "Eesti Gaas" meitasuzņēmums Latvijā "EG Energija" aktīvu darbību atvērtajā dabasgāzes tirgū Latvijā uzsācis pērnā gada beigās un šobrīd apkalpo jau vairāk nekā 200 uzņēmumus, sasniedzot aptuveni 3% no Latvijas dabasgāzes patēriņa. Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno iekarot 20% jeb piekto daļu Latvijas dabasgāzes tirgus.

"EG Energija" mātes uzņēmums "Eesti Gaas" ir viens no lielākajiem un senākajiem enerģijas uzņēmumiem Igaunijā. Uzņēmuma pamatprodukts ir dabasgāze, un saviem klientiem "Eesti Gaas" nodrošina dabasgāzi ar cauruļvadu gāzes starpniecību, kā arī saspiestās dabasgāzes un sašķidrinātās dabasgāzes formā.