06.06.2018 11:31

"Latvijas Goda aplis" svētdien aicina uz Carnikavu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Latvijas Goda aplis" svētdien aicina uz Carnikavu godaaplis.lv

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" turpina apceļot un godināt valsts novadus. 10. jūnijā tas aicina uz Carnikavas novadu, bet dienu iepriekš – uz Limbažu novadu.

Svētdien Carnikavā "Latvijas Goda aplis" iesāksies ar izstādes "Mūsdienu mitoloģija" atklāšanu pulksten 18.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine". Izstāde ievedīs rituālā noskaņā un spēka simbolos akcentēs dabas viedumu. Tajā būs aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – topošo gleznotāju, keramikas, tekstilmākslas, tēlniecības un modes mākslinieku radošais redzējums. Izstādes kuratore ir novadniece – māksliniece Kristīne Kutepova.

No pulksten 20.00 ikviens aicināts uz Carnikavas novadnieku dižkoncertu "Mēs simtgadei", kas norisināsies Gaujmalā pie Atpūtas ielas 20. Piedalīsies vietējie amatiermākslas kolektīvi, ieskandinot Dziesmu un Deju svētkus, kā arī novadā dzīvojoši mūziķi – vijolnieks Raimonds Ozols, operas mākslinieki Raimonds Bramanis, Dana Bramane un Nauris Puntulis, dziedātāja Zane Gudrā, dziedātājs Uģis Roze, ģitārists Aivars Gudrais, saksofonists Aigars Raumanis, džeza pianiste Marika Šaripo, dziedātāja Patrisha, popgrupa "Nando", blūza un rockabilly grupa "Summer Knight Band", kā arī instrumentālā grupa – Modris Laizāns (basģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti). Goda viesa statusā būs komponists Mārtiņš Brauns.

Dižkoncertu ievadīs Carnikavas novada iedzīvotāju kopīgi īstenotās video zibakcijas "Piejūras sapņi" pirmizrāde, kurā būs apskatāmi no putna lidojuma iemūžināti iedzīvotāju sveicieni Latvijai simtgadē.

Koncerta izskaņā, saulei rietot, virs Gaujas iedegsies mākslinieka Kārļa Īles un Kristapa Krolla veidota uguns skulptūra "Gaujas zieds" kā simbols četru pamatelementu mūžīgai mijiedarbībai. Koncerts notiks brīvā dabā – pļavā Gaujas upes krastā, tāpēc apmeklētāji aicināti ierasties ar savām sedziņām vai saliekamajiem krēsliem.

9. jūnijā Limbažos Lielezera krastmalā no pulksten 15.00 norisināsies mākslinieces Kristīnes Nuķes Panteļejevas radošās darbnīcas, bet pulksten 19.00 turpat notiks viņas personālizstādes "Saules ceļš" atklāšana. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīties izstādi, bet arī kopā ar mākslinieci veidot katram pašam savu saktu.

Pulksten 22.00 notiks jau otrā Danču nakts Limbažu Lielezera krastā. Koncertā iekļautas četru novadu etnogrāfiskās dejas, vecmeistaru darbi, kā arī speciāli šim notikumam radītas jaunas horeogrāfijas. Pasākumā piedalīsies simts deju kolektīvi no dažādiem Latvijas novadiem un, protams, visi Limbažu novada deju kolektīvi. Koncerta noslēgumā būs baudāms festivāla "Latvijas Goda aplis" īpašais sveiciens dejotājiem un Limbažu novadam simtgades gaismas uzveduma noskaņās.

Vēl pirms koncerta norisināsies Vidzemes novada amatnieku darinājumu tirgus, bet pēc koncerta – balle ar dejām līdz rīta gaismai.

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šīs nedēļas pasākumi tapuši sadarbībā ar Limbažu un Carnikavas novadu pašvaldībām. Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā.