04.09.2012 07:18

Bijusī īpašniece sūdzas virsprokurorei par mantu neatdošanu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rita Grigus. Rita Grigus. Krišjānis Grantiņš

Rīgas rajona prokuratūras virsprokurore Sarmīte Daubere, iepazīstoties ar Ritas Grigus lietas materiāliem, solījusi palīdzēt atgūt kundzes mantas no kādreizēja īpašuma Ķekavas novadā.

"Pieņemšanas laikā iesniedzu visus dokumentus – pirkuma līgumu un lapenes pirkuma kopiju. Izrunājāmies, un viņa man apsolīja palīdzēt. Teica, ka dos rīkojumu Baložu policijai, ka tā lieta ir ļoti nelikumīga no viņu puses un ka viņiem ir jāatdod manas mantas, jo tas ir kustamais īpašums," telefona sarunā tikšanās gaitu ar virsprokurori atstāsta kundze.

Pēc viņas teiktā, šim rīkojumam Baložu policijā vajadzētu parādīties mēneša laikā, jo pirkuma līgums ar jaunajiem īpašniekiem paredz, ka R. Grigus ir tiesības uzturēties nu jau pašas pārdotajā īpašumā vēl tikai nepilnu mēnesi, proti, līdz 1. oktobrim.

"Tiesa nenotiks mēneša laikā. Var paiet gadi, un tad tur vairāk nekā nebūs. Virsprokurore apsolījās, ka jau tuvākajās dienās dos rīkojumu Baložu policijai no īpašuma izņemt manas mantas ārā, jo tā ir netaisnība no Bāganta puses (Inārs Bāgants ir jauno māju īpašnieku oficiālais pārstāvis – aut.). Arī uzrakstīju, ka Bāganta brālis strādā tajā Baložu policijā un ka tur piesedz visas tās viņa lietas un nelikumības," skarba savos izteikumos ir R. Grigus. Pats I. Bāgants iepriekš norādīja, ka viņa brālis strādā nevis Baložos, bet gan Rīgā. 

Portāls "Apriņķis.lv" jau rakstījis, ka pamatīgs kašķis izcēlies starp diviem Ķekavas novada Katlakalna iedzīvotājiem. Strīdus ābols – aptuveni tūkstoš latu vērta lapene.

Viss sācies ar it kā vienkāršu nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas darījumu. Ķekavas novada "Raudupju" mājās mītošā pensionāre Rita Grigus vēlējās pārdot viņai piederošo zemi un ēkas. Taču strīds radies par aptuveni tūkstoš latu vērto lapeni. Abas puses uzskata, ka tā pieder viņiem, un šo strīdu, visticamāk, izšķirs tikai tiesa.

Tagad R. Grigus vēlas atgūt no sava kādreizējā īpašuma arī mantas. Kā savā iesniegumā Baložu policijai norāda sieviete, viņa grib no "Raudupēm" paņemt malku 100 latu vērtībā, brusas, vairākas burkas konservu, ūdens sūkni, trepes, plīti 300 latu vērtībā, dārza ražu un galdu. Mantu kopējā vērtība, pēc R. Grigus aplēsēm, ir aptuveni 500 latu.

Baložu policijas viedoklis par notikušo sekos.

Iepriekš:
Ķekavā tiesu darbi un sabojātas attiecības lapenes dēļ