02.06.2018 11:40

Lielā daļā Latvijas piekrastes ūdens temperatūra jūrā nepārsniedz +10 grādu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielā daļā Latvijas piekrastes ūdens temperatūra jūrā nepārsniedz +10 grādu arhīvs

Vēja un straumju ietekmē ne tikai atklātas jūras piekrastē, bet arī Rīgas līča piekrastē ūdens temperatūra daudzviet nepārsniedz +10 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī uz sestdienu arī Rojā un Mērsragā noticis apvelings - dziļumā esošais aukstais ūdens nonācis virspusē. Ūdens temperatūra Rojā pazeminājusies no aptuveni +20 grādiem iepriekšējās divās dienās līdz +6,6 grādiem sestdienas rītā, Mērsragā - no +21 grāda līdz +8,5 grādiem.

Pēdējā diennaktī Kolkā novērotas ūdens temperatūras svārstības +14..+21 grāda intervālā.

Skultes novērojumu stacijā, Saulkrastu apkaimē, ūdens temperatūra jau ilgstoši svārstās ap +10 grādiem.

Daugavgrīvā, Rīgā, apvelings notika naktī uz piektdienu - ūdens temperatūra pazeminājās no +18 līdz +8 grādiem, vēlāk tas atkal kļuva siltāks, sestdienas rītā sasniedzot +16 grādu.

Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju ūdens temperatūra Jūrmalas Zilā karoga peldvietās piektdien paaugstinājās no +15..+17 grādiem rītā līdz +20 grādiem pievakarē, savukārt sestdien plkst.9 tā bija +19 grādu, Kauguros +17 grādu.

Atklātas jūras piekrastē Kurzemē, tai skaitā Liepājā un Ventspilī, nav novērotas lielas ūdens temperatūras svārstības - saskaņā ar satelītu datiem ūdens temperatūra jau vairāk nekā nedēļu ir tikai +6..+11 grādu.

Sestdienas gaitā ūdens daudzviet kļūs siltāks, jo gaidāma jūras brīze. Rietumu vēja dēļ apvelings un ūdens atdzišana iespējama Rīgas līcī pie Kolkas.
Ūdens līmenis jūrā ir 30-40 centimetru zemāks par normu.

Ūdens temperatūra upēs sestdienas rītā +15..+22 grādi, vietām Lielupē +23 grādi. Ūdens temperatūra lielajos ezeros svārstās ap +20 grādiem. Augstākā ūdens temperatūra piektdienas pēcpusdienā bija +23..+25 grādi Ventā, Bārtā, Mūsā un Lielupē.