01.06.2018 16:07

Labākais novadu nozīmes klientu apkalpošanas centrs – Ādažu novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labākais novadu nozīmes klientu apkalpošanas centrs – Ādažu novadā Ādažu novada pašvaldība

1. jūnijā Ādažu novada dome un Ādažu novada valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (Ādažu VPVKAC) saņēma balvu un zelta diplomu kategorijā "Labākais vienotais klientu apkalpošanas centrs novadu nozīmes valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru grupā".

Apbalvojumu Ādažu novada domes vadītājam Mārim Sprindžukam un klientu apkalpošanas centra vadītājai Jevgēnijai Sviridenkovai pasniedza Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, informēja novada pašvaldībā.

Svinīgajā balvas un diploma pasniegšanā Jānis Eglīts pauda gandarījumu par Ādažu novada domes un Ādažu VPVKAC paveikto: "Ādažu novads ir viens no tiem novadiem, ko katru reizi, runājot par pašvaldību labajiem piemēriem, es izceļu. Novadā ir paveikti apjomīgi darbi iedzīvotāju labklājības veicināšanai, pilsētas attīstībai un uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošanai. VPVKAC ir viens no atbalsta punktiem, kur var vērsties gan iedzīvotāji, gan, kas ir ne mazāk svarīgi – arī uzņēmēji."

Domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks pauda gandarījumu par iegūto balvu, kā arī atzīmēja, ka pamatu izaugsmei rada cilvēki – darbinieki un iedzīvotāji, kuri, esot prasīgiem vienam pret otru, liek izvirzīt aizvien izaicinošākus mērķus, apgūt jaunas prasmes un zināšanas, un veidot mūsdienīgu un viedu sabiedrību un vidi, kurā strādājam un dzīvojam.