23.05.2018 16:22

Valdlaučos un Ķekavā labiekārtos rotaļu un sporta zonas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valdlaučos un Ķekavā labiekārtos rotaļu un sporta zonas publicitātes

Apstiprināts projekts, kura ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām jau šogad plāno īstenot divas aktivitātes – dienas nometni daudzbērnu ģimenēm un publiskās ārtelpas labiekārtošanu, izbūvējot rotaļu zonu Valdlaučos un sporta zonu Ķekavā.

Ķekavas novada domes Sabiedrisko attiecību daļā pavēstīja, ka novada pašvaldība, sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām – nodibinājumu "Ķekavas novada fonds" un biedrību "Solis Tuvāk" –, saņēmusi apstiprinājumu par līdzfinansējuma piešķiršanu konkursā iesniegtajam projektam "Daudzbērnu ģimenēm labvēlīgu savstarpējo attiecību motivējošas vides izveide Valdlaučos un Ķekavā". Konkurss tika organizēts Latvijas valsts budžeta finansētas mērķprogrammas "Ģimeņu atbalsta projektu konkurss pašvaldībām sadarbībā ar NVO" ietvaros.

Projekta ietvaros paredzēts izveidot drošu, labiekārtotu rotaļu un atpūtas zonu blakus jau esošai sporta zonai un priežu audzei Valdlaučos. Tiks uzstādīti divi lielie rotaļu kompleksi – viens lielākiem bērniem un pusaudžiem, otrs rotaļu komplekss būs paredzēts pašiem mazākajiem, kas tikko sākuši staigāt vai pat vēl rāpo.

Savukārt Ķekavas parkā plānots izvietot vingrošanas elementu grupu, ko sportiskām aktivitātēm varēs izmantot gan daudzbērnu ģimenes, gan ikviens novada iedzīvotājs. Vingrošanas elementu zonā ieplānota soļošanas trenažiera, kāju preses trenažiera, gūžu trenažiera, spēka un lokanības trenažiera, roku un krūšu trenažiera, kā arī skriešanas trenažiera uzstādīšana.

Rotaļu zonas izveide Valdlaučos un vingrošanas elementu ierīkošana Ķekavas parkā plānota laika posmā no jūlija līdz septembrim.

Kā otra projekta aktivitāte paredzēta novada daudzbērnu ģimeņu sadraudzības nometne. Nometnes pamatdoma ir apvienot ap 40 daudzbērnu ģimenes, veicot sportiskas un cita veida kopīgas aktivitātes, tādējādi saliedējot un vienojot ģimenes kopīgiem mērķiem novada attīstībā. Nometnē tiks aicinātas piedalīties daudzbērnu ģimenes, paredzot pasākumus 2018./2019. mācību gada rudens brīvlaikā.

Projekta mērķa grupa ir daudzbērnu ģimenes, kas Ķekavas novadā pēc publiski pieejamiem datiem ir 334 ģimenes, kurās kopumā aug 1065 bērni, kā arī ikviens novada iedzīvotājs.

Kopējais projekta budžets ir 41 200 eiro, no valsts budžeta tiks piesaistīti 20 000 eiro, pārējo finansējumu segs no pašvaldības budžeta.