22.05.2018 11:30

Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam Ķekavā pieteiktas vairāk nekā 70 vakances

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam Ķekavā pieteiktas vairāk nekā 70 vakances kekava.lv

Uz Ķekavas novada pašvaldības aicinājumu pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā šobrīd atsaukušies 13 uzņēmumi, piedāvājot skolēnu brīvlaikā kopumā 75 vakances. Interesenti jau var pieteikties izsludinātajām vakancēm.

Uzņēmēji skolēniem piedāvā darboties vides labiekārtošanas, uzkopšanas un dārzkopības jomā, piemēram, pļaut zāli, ravēt puķu un dārzeņu dobes; piedalīties piepūšamo atrakciju uzraudzībā. Tāpat vairākas vakances saistās ar darbu birojā klientu apkalpošanas un sabiedriskās ēdināšanas jomā, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.

Uzņēmēji piedāvā skolēniem iesaistīties arī bērnu nometņu organizēšanā, kļūstot par nometņu vadītāju palīgu un sociālo mediju speciālistu. Ar pieejamajām vakancēm var iepazīties šeit.

Ķekavas novada uzņēmēji darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vēl var pieteikt līdz 15. jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Atbalstot vietējos uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldība segs 50% no vasarā nodarbināto skolēnu darba algas. Iniciatīva – nodrošināt pusi darba algas par tiem 13–18 gadus vecajiem skolēniem, kuri mācās novada vispārējās izglītības iestādē un ir deklarēti (vai viens no vecākiem ir deklarēts) Ķekavas novadā, – tiek īstenota jau piekto gadu, vēsta pašvaldībā.

Kā norāda uzņēmēji, kas jau iepriekš ir piedalījušies projektā, darba devējam sadarbība ar skolēniem ir lieliska iespēja gan iegūt papildu atbalstu ikdienas darbos, gan iepazīt jauno paaudzi kā potenciālos darbiniekus nākotnē.

Skolēni jau var pieteikties izsludinātajām vakancēm, nosūtot savu CV un motivācijas vēstuli uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tabula ar piedāvātajām vakancēm vēl tiks papildināta līdz jūnija beigām. Pašvaldības Izglītības daļas darbinieki šajā procesā ir kā starpnieki – saņemot CV un motivācijas vēstules, pieteikumi tālāk tiek nosūtīti darba devējam, kurš savukārt izvēlas skolēnus darbam vasarā, skaidro pašvaldībā.