03.09.2012 10:08

Iespējams, tularēmija "noķerta" nelikumīgā nometnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespējams, tularēmija "noķerta" nelikumīgā nometnē Imants Liepa

Radušās aizdomas, ka pagājušajā nedēļā Salaspils novadā ar reto un bīstamo infekcijas slimību tularēmiju seši saslimušie bērni darbojušies nelegāli organizētā nometnē.

Kā jau vēstīts, pēc Slimību profilakses un kontroles centra ziņām, visi saslimušie bērni nāk no sporta nometnes Silabriežos. Viņu mammas gan par to runāt īsti negrib, vēsta laikraksts "Diena".

Ja nometne tomēr bija, tās rīkotājam var draudēt administratīvs sods par kārtības neievērošanu. Pagaidām nav izdevies noskaidrot, kas nometni, ja tāda bija, organizējis. Atbilstoši valdības noteikumiem nometnei jābūt saskaņotai pašvaldībā, ierakstītai valsts nometņu reģistrā un saņēmušai Veselības inspekcijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atļaujas.

Pašvaldība par šādas nometnes esamību neko nav nojautusi, arī Izglītības un zinātnes ministrijas oficiālajā nometņu reģistrā tādas nav. Salaspils novada vadītājs Raimonds Čudars zina teikt, ka nometne saistīta ar moderno pieccīņu.

Savukārt Latvijas Modernās pieccīņas federācijas ģenerālsekretāre Ilze Kaņepe norādīja, ka viņas rīcībā nav informācijas par šādu nometni. Par bērnu nometņu organizēšanas un darbības noteikumu pārkāpšanu tās rīkotājiem var piemērot administratīvo sodu – fiziskajai personai no 50 līdz 100 latiem, juridiskajai personai – no 100 līdz 200 latiem.