16.05.2018 19:04

Carnikavas domes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par Sporta centra likvidāciju

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas domes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par Sporta centra likvidāciju arhīvs

Pēc Izglītības kvalitātes dienesta pārbaudes akta saņemšanas Carnikavas novada dome sasauca domes ārkārtas sēdi, lai izskatītu jautājumu par Carnikavas Sporta centra turpmāko darbību un līdz dienesta noteiktajam termiņam – 25. maijam – izpildītu aktā izvirzītās prasības.

Saņemtajā pārbaudes aktā uzdots pārtraukt interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanu Sporta centrā, jo nav ievērotas Latvijas normatīvajos aktos noteiktās prasības, skaidro Carnikavas novada pašvaldībā.

Par lēmumu likvidēt Sporta centru balsoja astoņi deputāti – Daiga Jurēvica, Genovefa Kozlovska, Gatis Miglāns, Eva Odziņa, Pjotrs Špakovs, Aldonis Lūkins, Laimonis Daugavietis, Juris Kozlovskis. Pret balsoja seši deputāti – Kristaps Bergmanis, Eduards Burģelis, Jānis Leja, Imants Krastiņš, Dainis Kozlovskis, Gunita Dzene.

Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu sporta nodarbību nepārtrauktību atbilstoši likumā noteiktajiem normatīvajiem aktiem. Deputātu ieskatā efektīvākais un ekonomiski lietderīgākais risinājums ir Sporta centra likvidācija, nododot tā funkciju, kas saistīta ar sporta sekciju darbību un interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanu, Carnikavas pamatskolai, bet sporta pasākuma organizēšanas funkcijas – pašvaldības Centrālajai administrācijai, norāda pašvaldībā.