07.05.2018 11:18

Rīkos informatīvo kampaņu "Neapzodz sevi – paņem biļeti!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīkos informatīvo kampaņu "Neapzodz sevi – paņem biļeti!" arhīvs

Lai veicinātu pasažieru līdzatbildības sajūtu un palielinātu paņemto biļešu skaitu reģionālajos autobusos, Autotransporta direkcija (ATD) šonedēļ sāks informatīvo kampaņu "Neapzodz sevi – paņem biļeti!".

Reģionālo maršrutu autobusos ir palielināts veikto kontroļu skaits, pusē maršrutu ir ieviestas abonementa biļetes, pārvadātāji strādā pie bezskaidras naudas norēķinu ieviešanas un autobusu aprīkošanas ar videonovērošanu. Tomēr, kā norāda ATD, ar šiem pasākumiem nepietiek, lai pilnībā izskaustu autobusa biļešu tirdzniecības pārkāpumus.

Gan autobusu kontrolieri, gan pasažieri norāda, ka joprojām ir negodprātīgi autobusu vadītāji, kuri nedod biļeti vai izsniedz nulles vērtības biļeti, neskatoties uz to, ka pasažieris par braucienu ir samaksājis, vai biļetē norādītā pieturvieta nesakrīt ar to, ko pasažieris nosauca šoferim.

Šobrīd reģionālā maršrutu tīkla samazināšanas kontekstā iedzīvotājiem, braucot ar autobusu un paņemot biļeti, ir iespēja parādīt, ka sabiedriskā transporta pakalpojumi konkrētā reisā ir vajadzīgi un pieprasīti.

Ceturtdien, atklājot kampaņu, notiks preses konference, kurā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis, ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un SIA "Jēkabpils autobusu parks" direktors Jānis Ščerbickis.