01.05.2018 09:24

Mārupes novada iedzīvotāji turpmāk varēs šķirot bioloģiski noārdāmos atkritumus

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novada iedzīvotāji turpmāk varēs šķirot bioloģiski noārdāmos atkritumus pixabay.com

No 1. maija Mārupes novada iedzīvotājiem būs iespēja šķirot arī bioloģiski noārdāmos atkritumus, liecina novada mājaslapā pieejamā informācija.

Privātmāju iedzīvotājiem tiks nodrošināts konteiners, kur atkritumu izvešanas tarifs būs zemāks nekā sadzīves atkritumiem, savukārt daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem katrai mājsaimniecībai tiks nodrošināts desmit litru ietilpības konteiners. Konteiners bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem paredzēts virtuves atkritumu, piemēram, mizu, seržu, vārītu olu čaumalu, un dārza atkritumu – zāles, koku lapu – savākšanai. Šajos konteineros nedrīkst izmest termiski neapstrādātus gaļas un zivju produktus, kā arī atkritumus nedrīkst izmest maisiņos, izņemot bioloģiski noārdāmajos vai papīra.

Iedzīvotāji arī turpmāk varēs izmantot jau pierastās atkritumu šķirošanas somas vai izvēlēties iepakojumu šķirot konteineros, tāpat reizi ceturksnī būs iespēja bez maksas no mājsaimniecības izvest lielgabarīta atkritumus.

Ņemot vērā paplašinātās atkritumu šķirošanas iespējas, privātmāju iedzīvotājiem būs pieejams arī mazāks – 0,12 kubikmetru tilpuma – konteiners sadzīves atkritumiem. Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 2018. gada 1. maija būs 6,65 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Atkritumu apsaimniekošanu Mārupes novadā nodrošina SIA "Eco Baltia vide".