27.04.2018 10:59

Ādažnieki braucienus uz Rīgu varēs plānot mobilajā aplikācijā "GoogleMaps"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieki braucienus uz Rīgu varēs plānot mobilajā aplikācijā "GoogleMaps" ekrānšāviņš no google.lv/maps

No piektdienas SIA "Ekspress-Ādaži" (EA) maršruti ir pieejami mobilajā aplikācijā "Google Maps", līdz ar to Ādažu novada iedzīvotāji varēs ērti saplānot maršrutus ne tikai no Ādažiem, bet arī braucienus ar Rīgas sabiedriskajiem transportiem pa pilsētu.

Ieejot "Google Maps" aplikācijā, uzklikšķinot uz zilās bultas (norādes/directions), pasažieris meklētājā no piedāvātajām pārvietošanas iespējām izvēlas – sabiedrisko transportu. Pēc tam norāda atrašanās vietas adresi vai apdzīvotās vietas/ielas nosaukumu, vai arī uzreiz kartē atzīmē atrašanās vietu un norāda brauciena galamērķi.

Sadaļā Opcijas (options) var atzīmēt īsāko un ātrāko maršrutu, kurā ir mazāks pieturvietu un pārsēšanās reižu skaits, kā arī izvēlēties īsāko ceļu, kas jāiet ar kājām. Turklāt pasažieris pats var norādīt vēlamo izbraukšanas un ierašanās laiku, tostarp, izvēlēties pēdējo pieejamo maršruta plānu attiecīgajā dienā. Izveidotā maršruta plānu var koplietot no datora ar mobilajām ierīcēm – telefonu vai planšetdatoru.

Pie izvēlētajiem maršrutiem pasažieri var redzēt autobusa maršruta numuru, bet kartē to, cik ilgā laikā nokļūs iecerētajā galamērķī. Turklāt aplikācijā var plānot ne tikai EA maršrutus, bet arī pārvietošanās iespējas ar sabiedrisko transportu Rīgas pilsētā.

SIA "Ekspress Ādaži" norāda, ka šāda iespēja būtiski atvieglo vietējiem un ārvalstu iedzīvotājiem saplānot braucienus no Ādažiem un citiem Pierīgas novadiem uz Rīgu, kā arī pašā pilsētā.