25.04.2018 13:00

Bijušajai Baldones novada domes priekšsēdētājai liek atlīdzināt zaudējumus par nelikumīgi noslēgto līgumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Bijušajai Baldones novada domes priekšsēdētājai liek atlīdzināt zaudējumus par nelikumīgi noslēgto līgumu arhīvs

Bijušajai Baldones novada domes priekšsēdētājai Karinai Putniņai (RA) jāatlīdzina 101,98 eiro zaudējumi, kas radušies, viņai noslēdzot nelikumīgu patapinājuma līgumu par telpu izmantošanu, lēmuši domes deputāti.

Domes sēdes materiāli liecina, ka lēmumprojektu par zaudējumu atlīdzināšanu sagatavojis domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Požarnovs ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kurš pēc pašvaldību vēlēšanām ievēlēts par domes priekšsēdētāju, taču vēlāk no amata gāzts. 

Požarnovs atsaucās uz veikto auditu, kurā secināts, ka, slēdzot patapinājuma līgumu ar vietējo pensionāru biedrību "Sābri" par telpu izmantošanu, ir pieļauti pārkāpumi, tāpēc Putniņai ir jāatlīdzina zaudējumi - komunālo maksājumu izmaksas. Domes priekšsēdētāja vietnieks uzsvēra, ka lēmums ir saudzīgs pret Putniņu, kura noslēgusi nelikumīgu līgumu.

"Ne es no tā nabagāka kļūšu, ne badā nomiršu," lēmumu komentēja bijusī domes priekšsēdētāja, aicinot piedzenamo summu uzskatīt par viņas ziedojumu nevalstiskajai organizācijai.

Putniņa gan uzsvēra, ka lēmumā neredz loģiku, jo, pieprasot zaudējumu atlīdzināšanu, būtu jāaprēķina visas izmaksas, piemēram, arī par apgaismojumu, labierīcību izmantošanu. Tāpat viņa jautāja, vai telpas, kuras biedrība izmantoja dažas stundas dienā, netiktu apkurinātas, ja tās nebūtu izmantotas.

Bijusī domes priekšsēdētāja apšaubīja arī pašvaldības juridiskā dienesta kompetenci, kas atļāvis nelikumīgā līguma parakstīšanu. Tieši juristu uzdevums esot nepieļaut šādas situācijas, jo politiķis lielā darba apjoma dēļ var kļūdīties, pauda Putniņa.

Balsojumā par Požarnova sagatavoto lēmumprojektu piedalījās 13 deputāti. Septiņi no viņiem atbalstīja domes priekšsēdētāja vietnieka iniciatīvu.