23.04.2018 09:53

Piņķos atklās interaktīvu digitālu stendu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piņķos atklās interaktīvu digitālu stendu Babītes novada pašvaldība

Pirmdien Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centrā Piņķos 1.stāvā pie bibliotēkas ieejas tiks atklāts multimediāls jeb interaktīvs digitāls stends, kurā iekļauta informācija par deju kolektīva "Dārta" tautastērpu kolekciju, kas prezentē Latvijas novadu tautastērpus.

Deju kolektīvs "Dārta" vēlas iepazīstināt ikvienu interesentu ar Latvijas tautastērpu bagātību, tādēļ izveidots publiski pieejams digitāls stends, kas izgatavots deju kolektīva "Dārta" atbalsta biedrības projekta "Tautastērpu stāsti" īstenošanas laikā, informēja deju kolektīva "Dārta" atbalsta biedrība. Lai informācija digitālajā stendā būtu pilnvērtīgāka, sniedzot priekšstatu par četriem Latvijas novadiem, projekta ietvaros esošā tautastērpu kolekcija papildināta ar diviem jauniem tautastērpu komplektiem – Zemgales novada un Rīgas apriņķa tautastērpu.

Līdztekus digitālā stenda informatīvajai sadaļai, kas izstrādāta tekstu un attēlu formā, izveidota arī speciāla interaktīva spēle ar tautastērpu profiliem un tautastērpu komplektēšanas uzdevumiem.

Ikviens interesents, izlasot informāciju par Latvijas novadu tautastērpiem, savas zināšanas var pārbaudīt interaktīvā spēlē, pareizi atminot Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales novadu tautastērpus. Spēle piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo tā veidota animācijas formātā, bet vienlaicīgi sniedz izsmeļošu informāciju par tautastērpu raksturīgākajām iezīmēm un to vēsturisko attīstību.

Ikviens interesents aicināts apskatīt digitālo stendu un pārbaudīt zināšanas interaktīvajā spēlē.