21.04.2018 11:47

Šogad plānotie autoceļu remontdarbi Rīgas plānošanas reģionā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šogad plānotie autoceļu remontdarbi Rīgas plānošanas reģionā Latvijas Valsts ceļi

Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopojusi informāciju par šogad plānotajiem autoceļu remontdarbiem Rīgas plānošanas reģionā, tātad arī Pierīgas novados.

Šogad noslēgsies darbi uz Rīgas apvedceļa (Baltezers – Saulkalne) (A4) posmā no Avotiem līdz dzelzceļa pārvadam (7 km). Pērn ceļa rekonstrukcija veikta uz vairāk nekā 3 km – vecais segums ir nofrēzēts, reciklēts un kopā ar cementu iestrādāts ceļa konstrukcijā. Uzklātas arī divas asfalta kārtas.

Atjaunota Mazās Juglas tilta kreisā puse – uzbetonēts jauns izlīdzinošais slānis, ieklāta hidroizolācija un asfalta apakškārta. Šogad plānots atjaunot tilta labo pusi, veikt dzelzsbetona konstrukciju remontu. Tāpat paredzēts izbūvēt atlikušos nepilnus 4 km ceļa un visam objektam ieklāt asfalta virskārtu. Darbus veic AS "Ceļu pārvalde", plānotās izmaksas ir 6,1 miljons eiro (ar PVN).

Būvdarbi turpināsies uz reģionālā autoceļa Ulbroka – Ogre (P5) 4,5 km garā posma no krustojuma ar autoceļu Tīnūži – Koknese (P80) līdz Mālkalnes prospektam Ogrē. Pērn tur tika veikta pilna segas rekonstrukcija, šogad darbi jāpabeidz, tajā skaitā jāveic ietves un pieturvietu asfaltēšana. Šajā objektā darbus veic AS "Ceļu pārvalde", projekta izmaksas ir 4,5 miljoni eiro (ar PVN).

Darbi šogad noslēgsies uz Rīgas apvedceļa (Salaspils – Babīte) (A5) 2 km garā posmā no viadukta pār Daugavpils šoseju (A6) līdz Rīgas HES. Ir uzbūvētas visas jaunā ceļa konstruktīvās kārtas, uzklāts asfalts trīs kārtās. Šogad HES apkalpojošajam ceļam tiks izbūvēta viena šķembu un viena asfalta kārta. AS "Latvenergo" šogad turpinās drenāžas sistēmas pārbūvi. Darbus šajā objektā veic AS "LNK Industries" un AS "Latvijas tilti", kopējās izmaksas plānotas apmēram 7 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem LVC maksā 3,13 miljonus eiro, bet "Latvenergo" 3,85 miljonus eiro.

Par valsts budžeta līdzekļiem šogad notiks seguma atjaunošana uz Daugavpils šosejas (A6) un Rīgas apvedceļa (Salaspils – Babīte) (A5) savienojošā viadukta virzienā no Salaspils uz Rīgas HES (430 m). Savukārt Daugavpils šosejas posmā no Ikšķiles līdz Ogrei (9 km) trīs joslās (abos virzienos) tiks atjaunots segums. Projekta ietvaros tiks atjaunotas arī divas sabiedriskā transporta pieturvietas, likvidēts apaugums ceļa malās un sadalošajā joslā. Paredzamās būvdarbu izmaksas ir 2 miljoni eiro (ar PVN). Patlaban norisinās iepirkumu procedūra.

Mārupē uz reģionālā autoceļa Rīga – Mārupe (Jaunmārupe) (P132) plānota Daugavas ielas rekonstrukcija 4,5 km garā posmā no Bieriņiem līdz Sēļiem. Posma pārbūves rezultātā autoceļš iegūs ielām atbilstošus elementus: jaunas ietves, sabiedriskā transporta pieturvietas, gājēju pārejas un barjeras, ielas apgaismojumu, ar luksoforiem regulējamus krustojumus un slēgtu lietus ūdens novadīšanas sistēmu.

Projekta ietvaros tiks pārbūvēti arī inženiertīkli – elektroapgādes un sakaru, kā arī ūdensvada un kanalizācijas tīkli, bet Daugavas ielas un Mārupītes gatves krustojumā tiks izbūvēts rotācijas aplis. Uz brauktuves būs trīs asfaltbetona kārtas. Būvdarbus veiks SIA "Igate". To līgumcena ir 4,76 miljoni eiro (ar PVN).

Par plānotajiem darbiem valsts vietējo autoceļu tīklā Rīgas plānošanas reģionā lasiet LVC mājas lapā.