19.04.2018 17:04

Ķekavā iekārto Jaunu ideju centra būvniecības laukumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā iekārto Jaunu ideju centra būvniecības laukumu Ķekavas novada pašvaldība

Lai uzsāktu Ķekavas novada Jaunu ideju centra būvniecību, ceturtdien būvfirma "Balsts–R" veica pirmos būvlaukuma iekārtošanas darbus. Jauno ēku plānots pabeigt nākamā gada martā. Jaunu ideju centrs atradīsies Ķekavā, Skolas ielā 2, vecās saimniecības ēkas vietā.

Novada pašvaldībā vēsta, ka Jaunu ideju centrs būs mūsdienīga, moderna, ideju piepildīta ēka, kas radīs un īstenos jaunas iespējas novada attīstībai. Tā būvniecības kopējās izmaksas (būvdarbu realizēšana, būvuzraudzība un autoruzraudzība) ir 696 000 eiro, no kuriem 400 000 eiro ir aizņēmums un 296 000 eiro – Ķekavas novada pašvaldības 2018. gada budžeta līdzekļi.

Jauno ideju centra telpas kalpos kā multifunkcionāla platforma, kurā pulcēties jauniešiem, dažādām novada nevalstiskajām organizācijām un citām interesentu grupām.

Jauno ideju centrs būs vieta, kas sevī ietvers visai plašu iespēju klāstu. Tajā paredzēts īstenot ne tikai aktivitātes jauniešiem, bet attīstīt arī atbalsta sistēmu jaunajiem individuālajiem uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, kuriem būs pieejama aprīkota darba telpa un atbalsta mehānisms darbības veicināšanai.

Ēku dienas pirmajā pusē būs iespējams izmantot arī dažādu mūžizglītības aktivitāšu īstenošanai, senioru un jauno māmiņu aktivitātēm. Ēkas pagrabstāvā būs izvietotas ģērbtuves un dušas sportistiem, kuri sporto blakus esošajā mazās skoliņas stadionā, kā arī būs publiskā tualete, kura būs pieejama ikvienam parka apmeklētājam.