19.04.2018 15:44

Siguldas apstādījumos sāk 10 000 atraitnīšu stādīšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas apstādījumos sāk 10 000 atraitnīšu stādīšanu arhīvs

Aprīlī Siguldas novada apstādījumus papildinās 10 000 dažādu krāsu lielziedu un sīkziedu atraitnītes. Atmostoties dabai, ziedēt sāk arī sīpolpuķes, kuras ik dienu krāšņo publiski pieejamo teritoriju, laukumus, skvērus un citus apstādījumus.

Siguldas novada pašvaldības daiļdārzniece Dita Laure skaidro, ka pavasara stādījumos pārsvarā izvēlētas atraitnītes, jo tās iztur vēsās pavasara naktis: "Stādu sagatavošana ir laikietilpīga – par atraitnītēm sākam domāt jau rudenī, izvēloties piemērotāko šķirņu sēklas, atraitnīšu stādu audzēšana sākas jau gada pirmajos mēnešos."

Līdz ar atraitnītēm Siguldas puķu dobēs ir iestādītas arī citas pavasara sīpolpuķes – tulpes un narcises, kuras sāks ziedēt nedaudz vēlāk. Atslēgu skvērā, Maija parkā un citviet uzzied pirmās pavasara puķes – krokusi un sniegpulkstenīši.

"Domājot par nākamajiem pavasariem, turpināsim papildināt publiskos zālienus ar sniegpulkstenīšiem un krokusiem. Ja kādā dārzā šīs sīpolpuķes ir izplatījušās ārpus dārza robežām, priecāsimies par sīpoliņiem, ko sastādīt pilsētas parkos," teic D. Laure.

Siguldas novada pašvaldība pateicas novadniekiem, kuri rudenī dāvāja tulpju sīpolus un ziemcietes, kas šogad papildinās Blaumaņa skvēra un Raiņa parka apstādījumus.

Pašvaldība arī aicina iedzīvotājus nepostīt košos apstādījumus un gadījumos, ja iedzīvotāji ir liecinieki apstādījumu postījumiem, ziņot Siguldas novada pašvaldības policijai.