13.04.2018 10:35

Siguldas Sporta centrs atzīmē gada jubileju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Sporta centrs atzīmē gada jubileju publicitātes

Pirms gada – 15. aprīlī – durvis vēra Siguldas Sporta centrs, kas ir vērienīgākā uzceltā būve Siguldā pēdējo 30 gadu laikā, kas nodrošina plašas sporta un atpūtas iespējas gan siguldiešiem un viesiem, gan pasaules līmeņa profesionālajiem sportistiem.

Siguldas Sporta centrs pirmajā darbības gadā apmeklēts vairāk nekā 150 000 reižu. Sporta centrs ir treniņu bāzes vieta vairākiem Latvijas izlases sportistiem un olimpiešiem. Šogad fiziskos treniņus Siguldā aizvadīja gan Latvijas izlases skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji, gan citi Latvijas un pasaules mēroga sportisti.

Gada laikā Sporta centrā ir aizvadīti vairāki nozīmīgi un starptautiski pasākumi – Latvijas Basketbola līgas spēles, Latvijas čempionāts spēka trīscīņā, Siguldas novada "Uzņēmēju gada balva 2017", Latvijas Jaunatnes Olimpiādes turnīrs un Latvijas čempionāts badmintonā, starptautiskais džudo turnīrs "Sigulda 2018", Siguldas novada veselības un sporta nedēļa, kā arī citi nozīmīgi pasākumi.

Siguldas Sporta centrs piedāvā 36 dažādas grupu nodarbības, kā arī 16 peldētapmācības nodarbības dažādu vecumu bērniem un pieaugušajiem. Peldētapmācības grupu nodarbības notiek gan lielajā peldbaseinā, gan bērnu peldētapmācības baseinā. Spēka zālē ir pieejami vairāk nekā 30 trenažieru veidu spēka treniņiem. Savukārt multifunkcionālajā sporta zālē ir iespēja trenēties un rīkot sacensības basketbolā, volejbolā, futbolā, badmintonā, tenisā un citos sporta veidos.

Sporta centra lepnums ir vieglatlētikas treniņiem izbūvētais 100 metrus garais skrejceliņš, kas ir atbilstošs Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas standartiem un spēj nodrošināt sportistiem nepieciešamo treniņu bāzi iekštelpās.

Lai atzīmētu Sporta centra pirmo darbības gadu, ikviens tiek aicināts piedalīties Sporta centra dzimšanas dienas aktivitātēs, kas norisināsies no 13. līdz 15. aprīlim.

Piektdien no plkst. 17.00 līdz 20.00 notiks Sporta centra jubilejas foto kolāžas veidošana – ikviens ir aicināts apmeklēt vestibilā izvietoto mobilo foto studiju un uzņemt savu vai draugu un ģimenes fotogrāfiju, kas vēlāk tiks izmantota Siguldas Sporta centra pirmā gada jubilejas foto kolāžā.

Sestdien no plkst. 9 Sporta centrā risināsies Baltijas zēnu basketbola līgas (BBBL) turnīrs U-11 vecuma grupā. Plkst. 18.00 un 19.30 tiek plānotas pusfināla spēles, bet plkst. 20.30 būs īpaši konkursi un veiklības stafetes visām turnīrā spēlējošajām komandām. Savukārt jau no plkst. 12 Sporta centra peldbaseinā un pēc tam stadionā notiks Latvijas kausa izcīņas pirmais posms triatlonā – Siguldas akvatlons (peldēšana + skriešana).

Svētdien Siguldas Sporta centrā tiks aizvadītas BBBL finālspēles, bet 100 metru skrejceliņa zonā tiks aizvadītas bezmaksas grupu nodarbības HIIT (High-intensity interval training), NTC (Nike Training Club) un aerobikā ar Sporta centra treneriem. Pēc nodarbībām Siguldas Sporta centra jubilejas viesi tiks cienāti ar svētku kliņģeri un bērzu sulu spēka un enerģijas atjaunošanai.