12.04.2018 17:11

Ķekavas pašvaldība ceturtdien notikušajā domes sēdē vēl neskata VARAM rosinājumu mainīt komiteju sastāvu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas pašvaldība ceturtdien notikušajā domes sēdē vēl neskata VARAM rosinājumu mainīt komiteju sastāvu arhīvs

Ķekavas pašvaldība ceturtdien notikušajā domes sēdē nav skatījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rosinājumu atcelt domes lēmumu ar kuru, viņuprāt, pretlikumīgi mainīts komiteju sastāvs, apstiprināja pašvaldības pārstāve Vineta Geka.

Viņa paskaidroja, ka jautājums šodien netika skatīts tāpēc, ka pašvaldība vēl nav paspējusi pilnvērtīgi iepazīties ar ministrijas argumentiem, kā arī nav saņēmusi Latvijas Pašvaldību savienības viedokli šajā jautājumā. 


"Mēs izvērtēsim abu šo institūciju viedokli un argumentus un tikai tad pieņemsim atbilstošu lēmumu par tālāko rīcību," pauda Geka. Tāpat viņa norādīja, ka veikto izmaiņu mērķis bija "uzlabot domes darbu un veidot tādu komandu, kura ir gatava racionāli strādāt novada attīstības labā un ar reāliem darbiem to jau ir apliecinājusi, veidojot pašvaldības budžetu 2018. gadam."

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) konstatējusi būtiskus likuma pārkāpumus, veidojot komiteju sastāvus Ķekavas novada domē un pašvaldībai nosūtījusi vēstuli, kurā lūgts nekavējoties atcelt domes lēmumu, ar kuru no komitejām izslēgti divi deputāti, neievērojot likumā noteiktās prasības.

Izvērtējums veikts pēc pašvaldības deputātu iesnieguma, kurā norādīta informācija par pašvaldības ārkārtas sēdes lēmumu, ar kuru tiek grozīts patstāvīgo komiteju sastāvs bez attiecīgo deputātu iesnieguma. Minētā lēmuma gadījumā komiteju sastāvs ir mainīts patvaļīgi, un deputāti ir izslēgti, neskatoties uz to, ka iesniegumi par izslēgšanu no komitejas nav saņemti un deputāti par to iepriekš pat nav bijuši informēti.

No komiteju sastāva bez piekrišanas izslēgti deputāti Olafs Klūdziņš (JKP) un Neils Kalniņš. Pēc Klūdziņa domām, galvenais domes vadības motīvs šādai rīcībai esot bijusi vēlme nodrošināt koalīcijas vairākumu visās komitejās.